Имаме данни за един пострадал българин при земетресението в Турция.

...
Имаме данни за един пострадал българин при земетресението в Турция.
Коментари Харесай

Демерджиев ще предложи охрана на Християн Пендиков

Имаме данни за един потърпевш българин при земетресението в Турция. В момента тази информация се ревизира. Това сподели пред Българска национална телевизия вицепремиерът и вътрешен министър Иван Демерджиев.

Той изясни, че още тази заран е провел диалози с премиера и с турската страна. Оттам са поискали 20 машини и 58 чиновници, а от България са ги изпратили. Основната задача е да се намерят хора под руините, уточни Демерджиев. И сподели, че българските екипи ще бъдат в най-тежко засегнатите региони.

„ Може да разтеглим помощта си “, добави вицепремиерът. И уточни, че България е от първите страни в Европейски Съюз, която е изпратила помощ. Обясни, че от пожарната имат проекти и в случай че се наложи, България може да реагира, в случай че се случи сходна покруса.

Не сме спрели да подаваме ръка за помощ към политиците в районен съд Македония, изясни Демерджиев. И сподели, че още предходната седмица е набелязал всички проблеми, които може да зародят при помена към Гоце Делчев. За страдание част от тях не били решени.

Около 200 души не бяха позволени, сподели Демерджиев. И изясни, че това е провокирало неодобрение измежду тях. Те са били държани в така наречен ничия земя сред българските пунктове и северномакедонските. Обяснили им, че се дължи на проблеми с тока. Според Демерджиев обаче казусът бил по пътя РСМ – България, а не противоположното. Затова решил да прати 3 генератора на страната.

Европейското отношение допуска тези жители да преминат, добави Демерджиев. От РСМ споделили, че чакат провокации от към 10 души, които нямало да бъдат позволени. „ Само че бяха 200 “, уточни вицепремиерът.

Предложих взаимно честване, само че в деня стана ясно, че няма да е по този начин, изясни още вицепремиерът. И сподели, че е предната вечер е вечерял с македонския си сътрудник. Не бил сюрпризиран, че честванията не са общи.

Тези похищения против български културни клубове, езикът на омразата, побоят над Християн Пендиков ще се трансфорат във вълна, в случай че не престанат, сподели още Демерджиев. И изясни, че България не е спънка РСМ да влезе в Европейски Съюз.

Към момента чувствам единствено на думи предпочитание на РСМ да съблюдава европейските полезности, само че не и на дейности, уточни министърът.

В сряда Демерджиев ще се срещне и с Християн Пендиков. Министерство на вътрешните работи ще му предложи отбрана, в случай че той реши да остане в България. Той получавал голям брой закани по интернет. Демерджиев ги предал на северномакедонските си сътрудници.

Той подсети, че от 3 февруари към този момент може да бъде тестван за алкохол и дрога всеки един чиновник. Днес били тествани всички водачи в Министерство на вътрешните работи, пробите били негативни.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР