Имаме данни, че Омикрон вече е в страната, обяви проф.

...
Имаме данни, че Омикрон вече е в страната, обяви проф.
Коментари Харесай

COVID съветникът на Кирил Петков: Имаме данни, че чужденци вече са внесли Омикрон у нас

Имаме данни, че " Омикрон " към този момент е в страната, разгласи проф. Радка Аргирова в " Тази заран " по. Тя изясни, че има съмнителни PCR проби, които в допълнение удостоверяват съществуването на новия вид.

Аргирова добави, че на едно място са открити 6 случая, във втора лаборатория - още два, а на други места - 10 случая на " Омикрон ".

" Би трябвало да се нарекат единични случаи. Всички хора идват от чужбина ", сподели още Аргирова.

Тя посочи, че всички случаи би трябвало да бъдат доказани от Националния център по заразни и паразитни заболявания, само че това евентуално ще се случи до дни.

Според Аргирова актуалните ограничения са задоволителни за ограничение на болестта, само че тяхното съблюдаване би трябвало да се управлява.

Относно имунизацията, съветникът на премиера Кирил Петков счита, че с стопански тласъци може да се увеличи ваксиналното покритие у нас, а мярката с спомагателни пари за пенсионерите ще сработи.

" Трябва да станем съответни към хората. Конкретни към терзанията им. Защото хората не са антиваксъри, а се опасяват от страничните резултати. Това е моето усещане ", сподели Аргирова.

По думите ѝ предходното ръководство на здравното министерство е оставило положително завещание.

" Наследяваме един огромен екип от хора, които са подготвени да спомагат за една нова имунизирана България. Просто би трябвало да продължим тази работа ", сподели Аргирова.

Според нея вирусът ще затихне напълно през април и май месец, само че в страните с високо ваксинално покритие. У нас това ще се случи по-късно.

" Всичко, което върша, цялата ми работа, цялото ми време е отдадено на това да не се превърнем в Коронавирус гетото на Европа ", сподели още веднъж Аргирова. Тя употребява за повторно словосъчетанието " Коронавирус гето ", откакто предходната седмица го направи обществено и пред премиера Кирил Петков.

Относно високата смъртност тя сподели, че методите да се спре този развой е посредством имунизация и слагането на трета бустерна доза.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР