Имаме частично самопризнание, което няма голямо значение чисто процесуално по

...
Имаме частично самопризнание, което няма голямо значение чисто процесуално по
Коментари Харесай

Убитото 11-годишно момиче в Бургас - с 3000 приятели в социалните мрежи

„ Имаме отчасти признание, което няма огромно значение чисто процесуално по делото. Разследването е посочило, че става въпрос за съзнателно ликвидиране. Лекарите са споделили, че към 3 см е дълбочината на прорезната рана, което значи, че не имало мощ, целеустременост и годно оръжие, с цел да се извърши това закононарушение ”, разяснява за „ Здравей, България ” прокурор Йовита Григорова – представител на Апелативна прокуратура в Бургас/NOVA/

Оказва се, че двете деца са общували в обществените мрежи в продължение на две седмици, след което са си определили среща.

„ Те се познават персонално от скоро, само че не може да се каже дали това е първата им среща. Разследваме убийството, а движимостите на детето са чест от следствието. Взети са кръвни проби от двете деца за да се откри дали са взимали опиати ”, разясни прокурор Йовита Григорова.

Поводът за убийството - спор къде да пушат наргиле.

„ Никой не може да каже за какво са решили да се срещнат на безусловно непознато място – в квартал „ Меден рудник ”. Детето има към 3000 другари. Това е показателно за един двойнствен живот. Апелирам родителите да бъдат деликатни към връзките на децата си в обществените мрежи. Кръгът от познати на тези децата е безкрайно. Не се знае какви са тематиките, по които те си приказват ”, сподели още прокурор Йовита Григорова.

Делото през днешния ден ще се гледа в Окръжния съд в Бургас. Ще бъде решено дали причинителят да остане за непрекъснато в ареста. Ако бъде приет за отговорен, 15-годишния юноша може да бъде наказан на от 15 до 20 години отнемане от независимост или на пожизнен затвор.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР