Имаме амбицията да имаме повече депутати в парламента, но обществената

...
Имаме амбицията да имаме повече депутати в парламента, но обществената
Коментари Харесай

Томислав Дончев: ГЕРБ с три варианта за правителство

" Имаме упоритостта да имаме повече депутати в Народното събрание, само че публичната и политическата динамичности са доста интензивни и няма по какъв начин да съм сигурен по какъв начин ще наподобява алхимията на публичното мнение след месец... Ние сме подготвени и за трите разновидността - титулярно-партийно държавно управление, за какво не с Бойко Борисов за министър председател, неполитически кабинет или държавно управление на малцинството ". Това уточни Томислав Дончев, зам.-председател на ГЕРБ, в изявление за БНР в неделя.

Ден по-рано партията обяви водачите си на листите, а в неделя стартира и да ги записва в районните изборни комисии.

Дончев съобщи, че номинациите за водачите в листите за изборите се вършат на равнище локални структури, а Изпълнителната комисия рядко пренарежда имената, и то поради съображения от национално равнище.

" Кастингът за листите е сложна задача. Трябва да има консервативна линия, да има последователност, да се работи с опитни хора, в това време тимът би трябвало да се освежава. Дали сме намерили оптималния баланс, уповавам се – да ", сподели някогашният вицепремиер.

Според него една от аргументите за безплодните парламенти през последните две години е субстанцията на политическия нарцисизъм, която се е настанила трайно в Народното събрание.

" Отвъд острата реторика ние имаме еднаквост, стратегия, цели, правила, експертиза. Много постоянно цялото политическо наличие на другите се изчерпва с това, че са срещу нас... По редица причини сътрудничество с „ Продължаваме промяната “ - от позиция на идеологическата безформеност на моменти, от позиция на странните логаритми, по които се продуцират политическите решения, би било мъчно. Ако би трябвало да се образува парламентарно съдействие, няма по какъв начин това да стане без компромис "., сподели още той

По думите му ГЕРБ и Движение за права и свободи като програмни и идеологически послания имат сходства, само че държавно управление от такава коалиция би разединило в допълнение българското общество и надали сходно решение ще бъде подкрепено от структурите и симпатизантите на ГЕРБ.

" Политиката не е съревнование по надвикване или шампионат кой кого по-цветно ще обиди, а е развой, поминък, изкуство за самоуправление на обществото и в този комплициран дискурс би трябвало да се раждат прагматични решения, които да са от изгода за хората. Едно държавно управление би трябвало да има логичност, смисъл, да бъде натоварено с най-малко несъгласия... Политиците би трябвало да си приказват, би трябвало да има и взаимни отстъпки. След сформирането на идващия парламент би трябвало да има среща на всички водачи на политически сили, показани в новото Народно заседание ", уточни Томислав Дончев.

За листата " Магнитски " акцентира, че това е многопластов сигнал - институциите в България не са в положение да си свършат работата, " щом някой извън ни дава имена и ние се гледаме сепнато ".

И той като водача на партията Бойко Борисов заявява, че новият парламент би почнал работа със правосъдната промяна, откакто служебният кабинет внесе усъвършенстваните текстове на закона.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР