Имаме амбицията 15 години по-късно да продължим Солунския процес. През

...
Имаме амбицията 15 години по-късно да продължим Солунския процес. През
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: При европредседателството ще се опитаме да преборим негативните стереотипи за Балканите

Имаме упоритостта 15 години по-късно да продължим Солунския развой. През шестте месеца на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз вниманието на цяла Европа ще бъде ориентирано към Балканите.

Това означи вицепрезидентът Илияна Йотова на среща в Солун с гръцкия зам.-министър на вътрешните работи, отговарящ за въпросите на областите Македония и Тракия, Мария Коля-Царуха, оповестиха от прессекретариата на президента.

„ Една от нашите задания е да преодолеем стандартите, че тази част на Европа е по-слабо развита “, добави вицепрезидентът.

Илияна Йотова съобщи, че помощта на Гърция по подготовката на българското председателство е доста значима.

“Ще разчитаме на Вас и през идващите 6 месеца”, акцентира тя.

“Ние сме членове на огромното семейство на Европейския съюз. Като част от Балканите, от Югоизточна Европа ние сме в още по-близки връзки. Разбира се, съществуват и настоящи проблеми, които, уверена съм, ще преодолеем в границите на положителното сътрудничество”, означи от своя страна Мария Коля-Царуха.

Една от значимите тематики, наранени на срещата, бе мигрантската рецесия. Илияна Йотова показа работата си по този злободневен въпрос в качеството си на евродепутат и акцентира положителното съдействието с гръцкия еврокомисар по миграцията Димитрис Аврамопулос.

Двете разискаха и казуса за името на Република Македония.

“Надяваме се на позитивно решение, което не визира нашата история”, означи Мария Коля-Царуха.

От своя страна вицепрезидентът изрази убеденост, че през 2018 година въпросът ще бъде решен с допустим компромис за всички страни от района.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР