Имаме 7 дни, в които трябва да се оповестят крайните

...
Имаме 7 дни, в които трябва да се оповестят крайните
Коментари Харесай

Проф. Киров: Началниците отвън ще ни поставят условие - или редовен кабинет, или оставаме без средства от фонда за възстановяване

" Имаме 7 дни, в които би трябвало да се оповестят крайните резултати от изборите. След това следва 1-месечен период, в който президентът би трябвало да свика Народното събрание, само че той ще го направи несъмнено по-рано. Оптимист съм за нов кабинет. Най-вероятно ще има препоръки и извън, че страната ни не би трябвало да бъде в сходно несигурно състояние и в амалгама от рецесии. Предполагам, че ще бъдем посъветвани от началниците на открито. Затова и партиите са толкоз обрани в изявите си. Полезен ход нашите политици нямат. Ще им бъде обяснено, че в случай че желаят средства от фонда за възобновяване, би трябвало да създадат постоянен кабинет. И да не успеем да имаме държавно управление, няма да е огромна покруса. Ще има длъжностен кабинет ". Това съобщи някогашният парламентарен арбитър проф. Пламен Киров пред БТВ. 

" Не може да се изясни елементарно ниската изборна интензивност. Избирателите не са изморени от вотовете, а от това, че не им се изяснява. Кампанията, която мина с вялите диспути, меко казано, българските гласоподаватели не можаха да схванат стратегиите на главните политически сили, които влизат в идващия парламент. Ако оприличим изборната система на мотор с вътрешно горене, то гласоподавателите са " горивото ". Една система не може да работи дейно с ниска изборна интензивност. Проблем е, че от ЦИК ни споделиха резултатите на партиите, а още не знаем каква е изборната интензивност. Нямам визия за какво се прави това. Трябва да попитате управлението на комисията ", сподели още проф. Киров. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР