Имаме 22 [бойни] машини Leopard 2A4, които можем да подготвим

...
Имаме 22 [бойни] машини Leopard 2A4, които можем да подготвим
Коментари Харесай

Rheinmetall обяви възможна доставка на 139 танка Leopard за Украйна

" Имаме 22 [бойни] машини Leopard 2A4, които можем да подготвим за работа и да изпратим в Украйна ", разясни представител на компанията в изявление, оповестено от публицистичната асоциация Redaktionsnetzwerk Deutschland.

 

" Ремонтът на тези машини ще отнеме съвсем година. Доставката е допустима в края на 2023 година - началото на 2024 година Разполагаме с още 29 Leopard 2A4..., които ще бъдат подготвени за изпращане още през април-май 2023 година "

 

" Можем да предоставим още и 88 транспортни средства Leopard 1 “, добави представителят.

На 18 януари вестник Die Süddeutsche Zeitung, базирайки се на свои източници, заяви, че немският канцлер Олаф Шолц е подготвен да позволи доставката на Leopard 2 на Киев, при изискване че Съединени американски щати дават на Украйна танкове Abrams.

 

През последните дни натискът върху Берлин да трансферира танкове на Киев доста се усили. Някои страни, в това число Полша и Финландия, алармираха за готовността си да дават Leopard на Украйна, само че сходна стъпка изисква единодушието на Берлин.

 

Полският министър председател Матеуш Моравецки написа в Twitter на 22 януари, че Варшава ще образува различна коалиция от страни, подготвени да доставят танкове на Украйна, в случай че Германия не се съгласи с прехвърлянето на бронирани транспортни средства.

 

В същото време на 23 януари представителят на полския президент, отговарящ за интернационалните въпроси, Марчин Пржидач, съобщи, че Полша чака да получи от Шолц удостоверение за единодушието на Германия за доставката на танкове Leopard за Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР