Имаме 200 000 преболедували официално, те са 1/6 от изследваните.

...
Имаме 200 000 преболедували официално, те са 1/6 от изследваните.
Коментари Харесай

Доц. Светлана Велизарова: Трябва да ваксинираме 2 милиона до края на 2021, за да се справим с вируса

Имаме 200 000 преболедували публично, те са 1/6 от изследваните. 1 160-200 000 към този момент са минали през инфекцията, в случай че прибавим и скритата заболеваемост, това значи, че към 2 милиона и половина към този момент са минали през инфекцията. Трябват ни още 2 милиона, с цел да стигнем до заветното число за груповия имунитет. Ако желаеме да се оправим с ковид, до края на годината би трябвало да имунизираме към 2 милиона. Това значи по 17 500 души дневно.
Това съобщи пред Българска национална телевизия доцент Светлана Велизарова - началник на детската клиника на белодробната болница " Света София ".

Според нея, има две хипотези - едната е, че всички са били прецизни и не са се събирали в огромни компании и няма да има повишение на заболеваемостта, другата догадка е, че ние постепенно, последователно се доближаваме до заветните проценти, които ще разрешат по-малко хора да боледуват.

Тя даде за образец имунизацията в Израел и изясни за организацията на имунизирането там. Според нея, за жалост, огромното количество ваксини ще пристигна през април и по-късно през юли.

В този интервал обаче, в случай че пристигна и " Астра-Зенека ", макар че тя не е РНК ваксина, тя е различен вид ваксина - близка до противогрипната, тогава ще пристигна казусът с личния състав. Ще имаме ваксини, само че няма да има кой да боде. Сега имаме личен състав, само че нямаме ваксини, разяснява доцентът.

Тя прикани хората да не четат Facebook и да се извърнат към по-специализирани списания по отношение на възможното преместване на болестта след имунизация.

Тази по този начин наречена РНК ваксина съдържа в себе си напълно дребна парченце от РНК на вируса, която е синтезирана по биохимичен метод. Тоест, тази РНК като влезе в организма, тя споделя на осведомителната РНК: ти произвеждай т. наречения S протеин, който ще подтиква имунната система и тази РНК се саморазпада за 3-4 дни. И тогава имунната ни система стартира да работи, изясни доцент Велизарова.

Тя сподели още, че при вирусни инфекции не са значими толкоз антителата, а най-съществен е клетъчният имунитет.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР