Имам ясна позиция още от първия ден, когато започна този

...
Имам ясна позиция още от първия ден, когато започна този
Коментари Харесай

Мая Манолова разкритикува КЕВР за сделката с ЧЕЗ​

Имам ясна позиция още от първия ден, когато стартира този скандал. Тревогата ми, грижата ми е през ползите на българските консуматори. Тази договорка сподели всички недостатъци на непрозрачното взимане на значими за българските жители решения. Това съобщи омбудсманът Мая Манолова в ефира на Българска национална телевизия по тематиката за договорката с ЧЕЗ.
Аз настоявам, че контролните органи би трябвало да си свършат работата и да има промени в българското законодателство. Единствените, които изясняват, че нищо не могат да създадат, са КЕВР. Ясно е, че става дума за еквилибристика. КЕВР би трябвало да прояви интензивност и да събере нужната информация. Ако се проучва, че на КЕВР ѝ липсват пълномощия да управлява тази договорка, би следвало те да ѝ бъдат предоставени посредством промени в законодателството , разяснява Маналова.
Тази договорка се употребява сносно за вътрешнополитически несъгласия. КЕВР бягат от отговорност. Те се боят да поемат отговорност в полза на българските жители , сподели още омбудсманът по тематиката.
Манолова разгласи, че България е единствената страна в Европейски Съюз, която няма закон за персоналния банкрут. Милиони българи не могат да си обслужват отговорностите. Това води до тотално опропастяване на живота и губене на вероятността. Работим по закон за персоналния банкрут, сега изготвяме концепцията, сподели още омбудсманът.

Тя разгласи, че акцията " Великден за всеки " е единствената акция, ориентирана към възрастните хора. Те имат най-голяма потребност от поддръжка. Тя е обвързвана с приемането на великденски надбавки за пенсионерите. Обикновено страната няма задоволително средства, с цел да поддържа всички пенсионери. Реагират доста мъчително тези, които са малко над прага, който държавното управление дефинира .
Кампанията обичайно събира пари и храни. Вече е открита набирателна сметка, която може да бъде открита на уеб страницата на омбудсмана и на БЧК. Можете също по този начин с SMS на номер 1255 . Вече сме почнали да набираме и доброволци за акцията, сподели омбудсманът.
По думите ѝ по данни на специалисти годишно в България се унищожават и изхвърлят 700 000 тона храни . Затова тази година ние започнахме акцията от кулинарната академия. Съпътстващата идея на акцията ще бъде ориентирана към децата. Стана ясно, че лицата на акцията " Великден за всеки " са Миро, Деси Бакърджива, Анелия, Криско, Тити Папазов, Тончо Токмакчиев.

Изключителн тревожни са данните за наднорменото тегло измежду децата. В момента публичните поръчки за хранене в учебните столове и лавки се вършат от учебните шефове, които поставят пред скоби най-ниската цена. Някои закуски са на стойност 42 ст. Абсолютно незаслужено и непочтено е децата да бъдат хранени с такива храни.
Първо, би трябвало да са доста ясни разпоредбите на какви условия би трябвало да дава отговор храната в учебните столове и лавки. На равнище община би трябвало да се централизират доставките и да се подтикват локалните производители, да се подтиква биопроизводството, счита Мая Манолова.

Тя означи, че това е огромен проблем, който ние, българите, сме установили от дълго време от своя емпиричен опит. ​Установили сме, че има разлики в продуктие, които се оферират в страните от Западна и Източна Европа.
Чрез законодателство, посредством общ европейски надзор, посредством етичен кодекс, посредством правила, в случай че рецептата е друга от истинската, тя да бъде маркирана на съответния етикет - по този начин би трябвало да се реши двойният стандарт на храните. Естествено, че ще има опозиция от огромните производители. Темата би трябвало да стои високо в дневния ред на Европейския съюз, съобщи още Манолова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР