Имам само един офис – на Александър Стамболийски“, никога не

...
Имам само един офис – на Александър Стамболийски“, никога не
Коментари Харесай

Ананиев: При обиските са иззети документи на фирми, едните не обслужваме от 2021 г., други – от 2022 г.

„ Имам единствено един офис – на „ Александър Стамболийски “, в никакъв случай не съм работил на „ Парчевич “ – това съобщи пред бТВ депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев във връзката с днешните обиски в офиси на компании по силата на европейска заповед, издадена в Белгия.

Ананиев предложи, че на „ Парчевич “ се намира счетоводител, който обслужва белгийските компании, които са обект за следствие.

Днес полиция и жандармерия влязоха и обискираха двата офиса.

Започнатото от Белгия следствие е за проведена незаконна група за трафик на опиати и пране на пари с присъединяване на белгийски физически и юридически лица и български юридически лица, научи още bTV. Именно от Белгия са показали компаниите и адресите, които следва да се ревизират.

„ Иззети са документите на три юридически лица с двама белгийски притежатели, които ние не обслужваме – едните от април 2021 година, другите от януари 2022 година Оттогава не обслужваме тези клиенти, до тогава сме обслужвали счетоводно и административно-правно тези клиенти. “ – сподели Ананиев.

Той не можа да каже с какво се занимават трите белгийски компании, само че призна, че познава Бьорн Бусес – притежател на едната компания, която е обслужвана счетоводно в неговия офис.

Ананиев на даде и безапелационен отговор дали неговата служителка, която ги е обслужвала, е забелязала нещо неправилно. Той разяснява, че в случай че е видяла сходно нещо, е щяла да заяви за това.

Според него, под булото на европейската заповед за следствие се прави опит през прокуратура и съда политически да бъдат отстреляни съперници, какъвто е самият той.

„ Ние сме съдействали напълно, дали сме всички документи, само че виждате внушенията, които се вършат от разнообразни медии. Фактите приказват друго, вижда се и се усеща политическият колорит и това, което желаят да бъде втълпено, че някой от ПП-ДБ е направил нещо неправилно. Всъщност имаме един бизнес, който работи и дава услуги на българи и на чужденци и който си е извършил отговорностите по контракта. “ – изясни депутатът.

„ В закона написа, че в 90-дневен период би трябвало да се подхващат нужните дейности, които партньорската страна изисква. Интересно за какво 8 месеца не се подхващат такива дейности? Друго по-интересно е, че февруари се изисква от прокуратурата пред Софийския градски съд да се даде позволение за претършуване и изземване на двата офиса – на „ Парчевич “, и в моя офис на „ Стамболийски “. Съдът отхвърля да даде позволение за моя офис, само че прокуратурата отива за повторно към този момент при различен арбитър, който се оказва някогашен от профилирания съд, който позволява това. Вижда се разминаването и в датите. Февруари са разрешили инспекцията за „ Парчевич “. Нашата е позволена на 22 март. “ – разяснява Ананиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР