„Имам няколко пациенти, които вярват, че хлорният диоксид ще ги

...
„Имам няколко пациенти, които вярват, че хлорният диоксид ще ги
Коментари Харесай

Семеен лекар: Родители лекуват децата си с хлорен диоксид

„ Имам няколко пациенти, които имат вяра, че хлорният диоксид ще ги излекува “, сподели за БНР доктор Евгени Крайселски, общопрактикуващ доктор и педиатър.

„ Повечето са възрастни пациенти, имам и две деца на 12 и 16 години, които пиха. Слава богу, нищо не им се случи, не се и усъвършенстваха спрямо другите, тъй че не може да се каже, че е имало някакви положителни резултати върху здравето им.

По думите му едно семейство е научило за „ лекуването “ от интернет групи, а другото – от свои познати, които са го употребили. „ Те им бяха дали координати от кое място да си го купят, по какъв начин да го разреждат. Децата са го пили към седмица, а възрастните в друга дълготрайност повече от месец, фракционирано, не непрестанно, при разнообразни недоволства “, сподели доктор Крайселски.

„ Когато става дума за минимална вирусна зараза, такива неща по никакъв метод не трансформират клиниката “, добави той.

В обществените групи родители настояват, че персонални лекари предлагат приемането на хлорен диоксид.

„ Категорично не бих предложил. Това е дезинфектант, който би трябвало да се употребява по предопределение - за басейни, за стерилизация, само че външна. Едно е да си дезинфекцираш водата в басейна, друго – да го одобряват през устата. Не е ясно и дали този дезинфектант е минал надзор, какво е наличието в един милилитър от разтвора, не е ясно разреждането, което се прави, доколко трансформира концентрацията “, разяснява още доктор Евгени Крайселски.

„ Хората имат вяра в международната интрига “, разясни педиатърът.

„ Опасността идва от хлорните препарати, когато се одобряват през устата и се вдишват, идва от това, че си взаимодействат с нашата лигавица - с водорода, с водата, и се образува солна киселина. Тя раздразва лигавицата, в случай че се вдиша - раздразва белия дроб, в случай че се гълтам - на храносмилателния уред. Да, хлорът се употребява в басейните, да, знае се, че той убива вируси, бактерии, по тази причина се употребява за стерилизация, само че в огромни количества, при усвояване води до гастрити, при инхалация - води до раздразнение, кашлица, в случай че човек има предшестващ проблем се стига до увреждане на белите дробове, белодробен оток, може и гибел “, разяснява за БНР и токсикологът проф. Снежа Златева от ВМА-Варна.

По думите й приемането на белина не е безобидно, изключително когато се отнася за децата и то за най-малките, тъй като те имат по-слаб имунитет и са по-чувствителни.

„ Децата са още по-чувствителни на хлор. Периодичното предоставяне на хлор би довело до инфектиране на лигавицата на стомаха. Самият факт, че хора, които вървят на басейн постоянно, се разболяват, значи, че не е толкоз безобидно “, предизвестява проф. Златева.

Преди дни и съобщи данните, с които разполага, за рекламирането на дезинфектанта като лекарство, което се приема през устата, на Министерство на вътрешните работи. Предупреди и че хлорният диоксид не е за пиянство.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР