Имам надежди и очаквания от 15 юни да се възстанови

...
Имам надежди и очаквания от 15 юни да се възстанови
Коментари Харесай

Екатерина Захариева разкри кога очаква да се възстанови нормалното движение в рамките на ЕС

Имам очаквания и упования от 15 юни да се възвърне естественото придвижване най-малко в границите на Европейски Съюз и със прилежащи страни, които са със подобен епидемиологичен риск.

Това разяснява вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на пред публицисти в отговор на въпрос. Тя обаче означи, че даже и да се възвърне или облекчи напредването сред страните членки, това ще става със съблюдаване на обществена отдалеченост, условия за самолетите, за хотелите.

11 външни министри от Европейски Съюз: Свободното придвижване на хора би трябвало да бъде поетапно възобновено, само че при цялостни гаранции за тяхното здраве

Захариева прикани още веднъж българите, които желаят да бъдат сезонни служащи в чужбина, да ревизират и да се осведомят за обстановката, тъй като някои медиатори могат да ги подведат. Тя предизвести, че в някои страни към момента има ограничавания при приемане на сезонни служащи и правила за приемането им.

На въпрос за оздравителния проект, препоръчан от Европейска комисия, вицепремиерът разяснява, че проект за възобновяване е необходим, като уточни, че за нас е значимо да има еднакъв достъп на всички страни и критерият да не е страни с максимален брой инфектирани и умряли, тъй като всички стопански системи са потърпевши. Смятам, че ще се намерят общи допирни точки, означи тя, представена от Българска телеграфна агенция.

Попитана за изложбата за 24 май в Руския културно-информационен център, министърът на външните работи изрази поддръжка за мнението на Българска академия на науките и на редица български учени.

Екатерина Захариева: Нападките на президента стават груби и неуместни

Помолена за коментар на думите на президента Румен Радев в Садово, че сме влезнали с "хаос в изключителното състояние и излизаме с още по-голям безпорядък от него ", вицепремиерът Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на отговори, че няма безпорядък и данните приказват сами за себе си. България е една от страните, които се оправи най-добре, акцентира тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР