Имам момиче и тя не играе с кукли, не харесва

...
Имам момиче и тя не играе с кукли, не харесва
Коментари Харесай

На моето силно момиче

Имам момиче и тя не играе с кукли, не харесва рокли и обноските й по никакъв начин не са благи, колкото и да се старая. Тя е буйна, решителна и постоянно знае какво желае - такова момиче в фамилията няма. „ Характерът й е подобен ” споделят някои, само че тя не е сама - всичките девойки към нея са такива.

Стереотипите за образование съгласно пола не са никаква отживялост – към момента синьото е за момченца, розовото – за момиченца. И срещам доста родители, които се тормозят, в случай че момиченцата им не са миловидни и не разпръскват сексапил, а момченцата – кротки и вглъбени в тихи игри. Опитва се да ги вкарат в шаблон, тревожат се, като че ли има някаква стандартизация за децата, като че ли всяко би трябвало " да е като другите ".



Едно от най-големите провокации за родителите е да одобряват децата, каквито са. Да се разделят с визиите и фантазиите си за тях и да нагодят към темперамента, ползите и въобще – към детето като обособена целокупност, а не към нещо, което е тяхно продължение и проекция. Да признаят характерността, която имат. Защото те я показват непрекъснато и потискането им освен, че не е почтено, само че и осакатява. Учи ги да бъдат " не себе си ", да поставят маски и да се прикриват като възрастни.



Силните девойки знаят какво желаят, те не премълчават и не си кротуват, когато някой засегне ползите им. Игрите им са буйни, цялостни с опасности и провокации. Обичат спорта, колелетата, дивата природа. Цапат се, карат се, скачат, катерят се по дървета, викат безотговорно от екстаз.

Предизвикателството за нас, за тях е да съчетаят силата си със правдивост, буйния темперамент – с положителни дела, да балансират " момчешкото " си държане с идната женственост, която също е неизбежна да се случи все в миналото.

Снимките са на фотографката Кейт Паркър (Kate T. Parker) от серията й " Strong Is the New Pretty " ( " Силна " е новото " красива " ) и е ентусиазъм за всички майки на мощни и невероятни девойки.

“Ако и вие, като мен, сте такива, ще ви призная, от кое ме е боязън най-вече - дали светът ще е подготвен за моето мощно момиче, дали ще я одобри. Но за едно не ме е боязън - тя ще се оправи и с това. ”











Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР