Имало ли е опит за разцепване на парламентарната група на

...
Имало ли е опит за разцепване на парламентарната група на
Коментари Харесай

Скандалът 500К: Бурни коментари в кулоарите на парламента

Имало ли е опит за разединение на парламентарната група на " ИТН "? Депутатът Радостин Василев твърди, че Татяна Дончева го е убеждавала да отдели част от групата на " ИТН ", с цел да се сформира държавно управление, в случай че президентът връчи третия мандат на " Изправи се БГ! Ние идваме! ". Дончева отговори, че ще си търси правата по правосъден ред. Специализираната прокуратура се самосезира по обществено изнесени данни в медиите, които съдържат изказвания за корупционно държание на народен представител от 46-ото Народно заседание.

Изключително бурно развиване на мненията в коридорите. След изявлението, което даде нощес за телевизия 7/8 и през днешния ден пред медиите в Народното събрание, Радостин Василев описа, че влизането и излизането на Татяна Дончева от неговата адвокатска адвокатска фирма на 12 август е документирано от камерите на входа на адвокатската фирма. Той още веднъж повтори обаче, че Дончева не му е предложила рушвет в прав текст, а е пишела на листче пред него сумата от 500K, както и имената на депутати от групата на " ИТН ", измежду които - Ива Митева. Василев дефинира проблема на първо място като честен и още веднъж повтори, че не е споделил нищо погрешно в информацията, която е изнесъл както нощес, по този начин и през днешния ден.

Самата Митева разяснява, че още в предходния 45-и парламент е получавала оферти от Дончева за разнообразни постове.

Мая Манолова пък упрекна " ИТН " и ГЕРБ в изумителен синхрон и ги оприличи на " отбор по синхронно плуване ", а Николай Хаджигенов съобщи, че целият този скандал е още един мотив 46-ото Народно заседание да бъде необуздано незабавно.

от ГЕРБ обявиха в декларация, че ще изискат сформирането на анкетна комисия по проблема.

От Виена Татяна Дончева сподели за " По света и у нас ", че ще търси правата си в съда, а във Facebook Слави Трифонов упрекна политическите съперници на " ИТН ", че се пробват да омаловажат абсурда.

Радостин Василев изясни, че диалогът с Дончева се е провел в офиса му на 12 август. Целта била да го убеди да отдели част от депутатите от " ИТН ", с цел да се осъществя държавно управление. Обяснявала, че Слави Трифонов е част от задкулисието. Василев споделя, че Дончева си драскала на листче, на което той видял, че пишело 500К. Имало и имена на депутати от " ИТН ".

Българска национална телевизия: Заприлича ли Ви на опит за рушвет?

" Не е значимо на какво ми наподобява. На мен ми замязя на отвратителна среща с един състезател от 25 години, който трябваше да бъде помолен към този момент да напусне моя офис, тъй като към този момент в един час и половина го слушах по какъв начин наскърбява безусловно всички и по този начин си мислеше, че ще завоюва някакво мое доверие ", разяснява Василев.

В отговор за Българска национална телевизия от Виена Татяна Дончева съобщи, че протичащото се е опит тя да бъде извадена от българския политически живот. Отново повтори, че Слави Трифонов е подвластен от подмолни играчи.

" ИТН искрено играят против закриването на Специализирания съд и си търсят предтекст, без значение от изказванията, които вършат ", сподели Дончева.

Българска национална телевизия: Вие за някакви пари намеквали ли сте?

" Щом самият Радостин Василев стартира да изяснява по какъв начин никой не му бил предложил. Като никой не му бил предложил, какво приказват от няколко дни. Това е извънредно нагла работа ", разяснява Дончева.

Българска национална телевизия: Как ще си търсите правата?

" Ще си диря правата, ще си диря правата и по отношение на Тошко Йорданов, и по отношение на Радостин Василев, и по отношение на Виктория Василева ", отговори тя.

В отговор Радостин Василев сподели, че в случай че Дончева има смелостта да го съди, ще се сблъска " с още по-тежката истина.

Във Facebook пък Слави Трифонов разгласи, че фактът, че още в първия си коментар след разкритията Татяна Дончева е оповестила, че е ходила при още 10-има депутати от " ИТН " де факто е нейното самопризнание за опита ѝ да разцепи ПГ на " ИТН ".

" Ако това не е величествен скандал в една парламентарна народна власт, в която всички се кълнем - здраве му кажи. Всъщност, надали има народен представител в българския парламент, който би напуснал групата си и би изневерил на своите гласоподаватели единствено поради благите очи на Татяна Дончева или поради симпатичния ѝ тревненски акцент ", написа Трифонов.

Председателят на Народното събрание Ива Митева, чието име, съгласно Василев, е било на листчето на Дончева, сподели, че на нея персонално Татяна Дончева не е предложила пари.

" Но ми е намеквала по принцип за присъединяване в кабинет, за гласоподаване, за поддръжка на кабинет. Г-жа Дончева още в 45-ия парламент се опита да кадрува, като първото нещо беше да ми предложи шеф на персонален състав. Не одобрявам вкарване на имена по този метод, не одобрявам такива интриги, не одобрявам такова държание. Поведението е непоносимо. Отвратително е за политиката, която се прави по този метод ", разяснява Ива Митева.

Колегите на Дончева от " Изправи се БГ! Ние идваме! " Николай Хаджигенов и Мая Манолова разясниха абсурда за първи път. Манолова попита за какво спецпрокуратурата не се е самосезирала за кюлчетата на Борисов, а го прави в този момент, а Хаджигенов видя в историята още един мотив 46-ото Народно заседание да бъде необуздано незабавно.

" За мен персонално политическите ни връзки, доколкото въобще ги имаше с Татяна Дончева, завършиха предния път, като отиде да се пазари с Българска социалистическа партия ", сподели Хаджигенов.

Българска национална телевизия: Има ли мотив за правосъдно гонене от всичко това, което видяхме?

" Не, това е... в естествени обстановки би било пъклен смешно. Седят и си мерят политическите алабалистики ", отговори Хаджигенов.

" Много показателно е, че сега, в който правната комисия и Народното събрание се занимават със закриването на спецсъдилищата и спецпрокуратурата, те се самосезираха точно против народен представител, острието на настояването да бъдат закрити тези структури ", сподели Мая Манолова.

В декларация от трибуната на Народното събрание от ГЕРБ обявиха, че няма да вземат страна в този спор, нито да раздават присъди, само че ще изискат анкетна комисия по проблема, в случай че животът на това Народно заседание бъде продължен " изкуствено " от президента Радев.

" Ако господин Йорданов или господин Василев споделят истината, то госпожа Дончева няма място в политиката и назад - в случай че те са излъгали, то мястото им не е нито в тази зала, нито в политическия живот, чиято единствена мощ се състои в доверието на обществото ", разяснява Тома Биков.

Спецпрокуратурата се самосезира.

" Ние следва да изясним каква е обективната реалност. Дали има осъществени корупционни практики, или не. Това е по преценка на наблюдаващия прокурор, откакто откри обективната реалност на база на съответните данни, които е събрал в хода на инспекцията. Дали това ще са условие на документи, или снемане на сведения от лица, които знаят нещо по този въпрос, към сегашния миг не мога да ви кажа ".

ВСИЧКО Пожарна охрана ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ

Репортери: Ирина Цонева, Иво Никодимов, Татяна Йорданова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР