Имало ли е натиск от страна на Кирил Петков над

...
Имало ли е натиск от страна на Кирил Петков над
Коментари Харесай

ИТН: Имало ли е натиск над Калин Стоянов за това Кирил Ценкин да контролира вота

Имало ли е напън от страна на Кирил Петков над Калин Стоянов за това заместник-министър Кирил Ценкин да управлява идните избори. Този въпрос сложиха народните представители от Има Такъв Народ Станислав Балабанов и Тошко Йорданов.
 
" Това, което научихме ние, е много притеснително ", съобщи Йорданов. Балабанов сподели, че по време на държавното управление на Кирил Петков той е желал Ценкин да бъде началник на Националната работа за защита. По думите му тогава се е наложило на президента да изяснява, че има несъответственост с условията за заемането на поста шеф на НСО. 
 
" Когато един ръководител на политическа партия се обажда на министъра на вътрешните работи и упорства съответен човек, непосредствен до него или татко му, да управлява изборите, това е също толкоз грозна корист със служебно състояние, каквато е имало и от страна на магистрати и служители на реда във връзка с проблема с Нотариуса ", разяснява Йорданов.
 
Балабанов напомни за изтеклите записи от партийните събрания на " Продължаваме Промяната ", в които по думите му Петков е упорствал да се вършат избори с техен министър на вътрешните работи.
 
Според Йорданов съпредседателят на Политическа партия постоянно е гледал на тези служби като на " бухалки " и напомни за абсурда с машините за гласоподаване. Тогава заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е снимал с персоналния си телефон процеса по верифициране на машините. Тогава парламентарни сили желаеха анулация на машинното гласоподаване поради подозрения в сигурността му. 
 
Балабанов и Йорданов не разясниха чуването на вътрешния министър Калин Стоянов по отношение на активността на Мартин Божанов – Нотариуса в Народното събрание. От своя страна Йорданов попита още не е ли Бойко Рашков индивидът, който е сложил подписа си за назначението на дамата на Божанов в ГДБОП. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР