Имало един човек, който обичал да пътува. И след като

...
Имало един човек, който обичал да пътува. И след като
Коментари Харесай

Слоуджамастан: Държавата с 500 граждани, в която кроксовете са забранени

Имало един човек, който обичал да пътува. И откакто обиколил много страни по света, решил да основе своя... Това е страната Слоуджамастан, в която кроксовете са неразрешени.

" Султанът на Слоуджамастан " е музикант.

Пред Си Ен Ен той споделя преди време: " Изчерпаха се страните, по тази причина сътворих своя лична ".

 
— CNN en Español (@CNNEE)
През нощта султанът е радиоводещ. Основава страната си върху 11,07 акра запустял изсъхнал имот в калифорнийската пустиня. Кръстена е на неговото радиопредаване.

Официално разгласи самостоятелност от Съединените американски щати в 12:26 ч. на 1 декември 2021 година Събитието бе излъчено онлайн от Дубландия, столицата на Република Слоуджамастан, написа Вести.бг.

Две години по-късно републиката има всички атрибути на млада национална страна. Тя издава лични паспорти, издига лично знаме, печата лична валута ( " дубъл " ) и има народен химн, който се извършва по държавни мотиви.
 
                             

Дори претендира за над 500 регистрирани жители. За още 4500 пък се твърди, че са получили условно утвърждение или чакат на опашка за поданство. Сега султанът кани туристите да посетят Република Слоуджамастан.

" Когато не съм по радиото, евентуално пътувам до страна, за която множеството не са чували ", споделя Уилямс пред Си Ен Ен малко преди да стегне куфарите за Туркменистан - последната страна в листата му от 193 страни, приети от Организация на обединените нации.

Уилямс се въодушевява да сътвори лична страна, откакто посещава разнообразни " микронации " - самопровъзгласени територии, постоянно ръководени от ексцентрични водачи.

Той обича да театралничи за фотоси и да прави обществени обръщения, облечен в яркозелената си султанска униформа с подправени военни награди, златни пагони и тонирани слънчеви очила. Дори наема " граничари " и се обкръжава с " защита ", когато провежда събития в Република Слоуджамастан и постанова лист със забрани, които всички жители и гости би трябвало да съблюдават, с цел да избегнат " заточение ". В момента там са неразрешени неща като " крокодилски обувки ", " мърморещ рап " и " хора, които слагат краката си на таблото в колата ".
— Republic of Slowjamastan (@slowjamastan)
Границата на дребната му страна е отворена за туристи. Сред най-популярните действия са правенето на селфита пред знака на Слоуджамастан, визитата на площад " Независимост " и търсенето на неуловимия слоуджамастански енот - националното животно.

Има и проекти - да построи " мързелива река, плантация за броненосци, заведение за монголско барбекю и, несъмнено, гигантска статуя/паметник на Великия лидер (мен) ".

Уилямс споделя, че работи за определяне на дипломатически връзки с други страни, а при последните си пътувания е подпечатал паспорта на Слоуджамастан в 16 разнообразни страни, в това число Южна Африка, Нова Зеландия, Вануату и Съединените щати.
 

Just don’t risk it. @porderbatrol @chpelcentro
— Republic of Slowjamastan (@slowjamastan)
Следващият стадий е султанът да получи самопризнание за отделянето на неговата микронация от Съединените щати.

" Малко съм отчаян да призная, че макар имейлите ми до президента Байдън във Фейсбук, Twitter, Instagram и MySpace, всичките ни известия останаха непрочетени ", изяснява Уилямс. " Може би са заседнали в досието му за спам. Предполагаме, че е по този начин. ", споделя Уилямс.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР