Имало е руска намеса на изборите в САЩ през 2016

...
Имало е руска намеса на изборите в САЩ през 2016
Коментари Харесай

Тончо Краевски за Фрог: Имало е руска намеса на изборите в САЩ

Имало е съветска интервенция на изборите в Съединени американски щати през 2016 година и всичко обвързвано с нея е разказано в отчет на ФБР. Това съобщи пред Фрогнюз политологът Тончо Краевски във връзка обвиняването на американските медии, че Тръмп не е потърсил сметка на Путин за намесата на Русия в изборите в Съединени американски щати.
Пренебрежима сума пари е изхарчена от руснаци за реклами в обществените мрежи, доста от които в интерес на Сандърс и Стайн, освен на Тръмп.

Медиите в Съединени американски щати и Англия оповестиха Тръмп за изменник единомислещо. Тук-там палеоконсерватори и либертарианци като Пат Бюканън и Рон Пол се изрекоха в негова отбрана, защото са по принцип антивоенно настроени, но до такава степен. Никой от двамата не е дал/получил нищо материално като отстъпка или заричане, само че пиарът определно е в интерес на Путин.

Американските медии не реагираха остро, когато Барак Обама неглижираше съветския въпрос през 2012 година и се подиграваше на Мит Ромни, задето въобще го повдига. Нито когато микрофоните на една конференция в Сингапур инцидентно уловиха диалог сред Обама и Медведев: " Дай ми време, ще мога да съм по-гъвкав след изборите. " Доналд Тръмп не е дал нищо на Путин към момента, даже в противен случай - нанесе удари в Сирия, позволи оръжейни продажби на Украйна и скастри Германия за градежа на Северен поток. Ще одобри Македония в НАТО, а доста скоро и Грузия.

Краевски разяснява изказванието на Daily Express, че след срещата на Тръмп и Путин Студената война свърши: „ Няма Студена война. Студената война е била конкуренция във въоръжаването и стопанската система сред два съпоставими по мярка блока. Това, на което ставаме очевидци през днешния ден, е хибридна война, това е война за преодоляване на интерпретацията на събитията и се води сред огромен брой играчи. Тя не може да свърши с спокойно съглашение или разоръжаване, а единствено с определяне на интернационален ред, който още веднъж да удовлетворява болшинството от мощните на деня.

Попитан, в случай че се стоплят връзките сред Путин и Тръмп, има ли от какво да се опасяват европейските водачи, Краевски отговори: " Ако връзките се разведрят леко, това не е проблем за Германия да вземем за пример, която има енергийни планове с Газпром. Проблем е обаче за Полша, която намерено опонира на Северен поток и за Украйна, която се надява Западът да не я изостави по въпроса за Крим ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР