“Имахме тежък Консултативен съвет. Не постигнахме съгласие. Ние от БСП

...
“Имахме тежък Консултативен съвет. Не постигнахме съгласие. Ние от БСП
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: БСП ще направи предложения по актуализацията на бюджета

“Имахме тежък Консултативен съвет. Не постигнахме единодушие.

Ние от Българска социалистическа партия желаеме да има актуализация на бюджета, поддържаме това, не можем да оставим и хората, и здравната система, и пенсионери на прага на тежка зима и на толкоз рецесии без актуализация на бюджета. И вътре заявих, че на първо четене ще подкрепим импортираната от служебния кабинет актуализация на бюджета. Но, несъмнено, показах и нашите запаси по някои от разноските и перата, които предлага служебният кабинет и които за нас са неприемливи.

Настояваме за корекции и заявих, че сред първо и второ четене от Българска социалистическа партия ще внесем своите оферти за такива корекции. Например - доста съществено обсъдихме това, че в приходната част на бюджета се плануват 454 милиона от Плана за възобновяване и резистентност, който не е импортиран, а и евентуално няма да бъде импортиран скоро и тези доходи са под въпрос дали въобще ще дойдат до края на годината.Затова настояхме те да бъдат извадени от приходната част и да бъдат обезщетени.

Категорично още веднъж заявих позицията, че при съществуване на 2 милиона и 500 хиляди броя ваксини “Пфайзер” няма потребност да се дават нови 16 милиона за още 1.5 млн ваксини, в случай, че ги даряваме на трети страни. Това са непотребни средства, които се дават в миг, когато не е належащо.

Поставих и въпроса във връзка с обществените разноски. Въпросът за преизчисляването на пенсиите. И въпросът за неизплатените заплати на хората, които работят в построяването на пътищата. Те не са планувани в бюджета.

Българска социалистическа партия е за актуализация на бюджета. Срещнах схващане от президента и министъра на финансите, че партиите сме свободни да вършим оферти сред първо и второ четене.

Уви, не постигнахме единодушие, че тази актуализация е нужна, за което аз персонално скърбя. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР