Имахме среща с Йордан Цонев по повод приемането на бюджета.

...
Имахме среща с Йордан Цонев по повод приемането на бюджета.
Коментари Харесай

Асен Василев: Бюджетът трябва да бъде приет, няма как да стане заложник, на който и да е шеф, на която и да е болница

Имахме среща с Йордан Цонев във връзка приемането на бюджета. Разбрахме се новата програма за приемането му да стартира с приемането на към този момент приетите на комисия данъчни закони утре в зала, а идната седмица да се одобри огромния бюджет, оставащите данъчни закони и дребните бюджети на второ четене. Надявам се да бъде признат на второ четене и огромният бюджет преди Коледа, с цел да може страната да стартира умерено. Това разгласи финансовият министър Асен Василев пред публицисти в Народното събрание, съобщи кореспондент на " Фокус ".

" Въпросът е обяснен, бюджетната процедура ще върви. Изключително значимо е да бъде признат бюджетът на страната. Няма по какъв начин той да стане пленник, на който и да е началник, на която и да е болница " разясни Асен Василев и показа, че същото е споделил и нощес в телефонен диалог с Бойко Борисов.

На въпрос дали би изискал оставка на здравния министър Христо Хинков, Василев бе безапелационен " " Не е моя работа! " и добави:  " Ако един министър не може да си обезпечи поддръжка за политиките, които организира, е най-добре да си подаде оставката ", сподели той.

" Правилният метод за всеки един министър е да има безспорна автономия в политиката, която води и хората, които назначава, защото неговият автограф седи зад това. Но, в случай че това не бъде подкрепено и той не може да убеди партиите и премиера, верният ход е да си подаде оставката, а не да прави циркове ", уточни финансовият министър.

Йордан Цонев от Движение за права и свободи сподели, че с Василев не са дискутирали нищо съответно по бюджета и налозите, а единствено графика и рестартиране на процедурата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР