Имахме поредната среща със зърнопроизводителите. Тя отново беше съдържателна, смятаме,

...
Имахме поредната среща със зърнопроизводителите. Тя отново беше съдържателна, смятаме,
Коментари Харесай

Разбраха се! Зърнарите спират протестите, подписват ново споразумение с властта

" Имахме следващата среща със зърнопроизводителите. Тя още веднъж беше съдържателна, считаме, че имаме единодушие по главните точки. В неделя чакаме да редактираме съглашението по този начин, че то да има краен тип и в понеделник да го подпишем ", това съобщи министър председателят акад. Николай Денков на брифинг в Министерски съвет след срещата с протестиращите земеделци. На срещата участва и земеделският министър Кирил Вътев.

" Имаме съгласие по трите типа точки от декларацията, която бяхме сложили авансово ", удостовери ръководителят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов.

Проданов увери, че се стопират ефикасните протестни дейности от понеделник нататък.

" Ще се изготви текст на съглашение сред нас като представители на сектора и министър-председателя, който ще бъде утвърден от всички и да бъде написан ", сподели още ръководителят на НАЗ.

Костадин Костадинов от Българската земеделска камара изясни, че ще бъдат реализирани ставките от предходната година.

" Искам да благодаря на земеделските производители за търпението и интелигентността, само че най-вече желая да благодаря на премиера, че всички наши срещи се организираха по-късно и с него. Видя се, че никой няма да бъде ощетен, с помощта на екипа на министерството на земеделието, както и на фонд " Земеделие ", който през днешния ден изплаща 100 млн. лева към земеделските производители по проект ", сподели земеделският министър Кирил Вътев.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР