Имахме две срещи с министър Атанасов. Първата беше опознавателна, на

...
Имахме две срещи с министър Атанасов. Първата беше опознавателна, на
Коментари Харесай

Мутафчиев: Искаме премиерът да обясни кое налага намаляване на бюджета за култура

" Имахме две срещи с министър Атанасов. Първата беше опознавателна, на втората поискахме обещанията да се съблюдават - културата да бъде приоритет и да доближи 1% от бюджета. Оказахме се излъгани - средносрочната прогноза планува бюджетът да падне от 0,6 до 0,4% до 2024 година - фрапантно понижаване на парите за просвета. Искаме министър председателят и вицепремиерите да обяснят кое постанова намаляването му ", съобщи пред Нова нюз Христо Мутафчиев, ръководител на Съюза на артистите.

По думите му министърът има един огромен проблем, по тази причина би трябвало да го разберем, а не да го корим. " Когато е станал министър е схванал, че има доста власт. Тогава е намислил страховити промени, само че в един миг се оказва, че не може да направи нищо без координиране. Властта не комуникира с нас ", уточни той. И добави, че " Шум зад кулисите " е спектакълът, който разказва най-добре сегашната обстановка. " Нечуваемостта е огромен проблем. Имахме концепция за слънчеви акумулатори, които да зареждат с топлота залите, а министър Лорер счете, че не е забавна ", разкри Мутафчиев.

Според него оценъчните карти се попълнят в залата, в която се организира конкурс за шеф на спектакъл. " Най-вероятно има проблеми в състезанието, основани на правилника за провеждането му ", допусна артистът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР