Имах 3-годишен опит, когато издадох акта. Адвокат е представил документите.

...
Имах 3-годишен опит, когато издадох акта. Адвокат е представил документите.
Коментари Харесай

Нотариусът, издал акта за собственост на Руската църква: Нещата са в рамките на закона

„ Имах 3-годишен опит, когато издадох акта. Адвокат е показал документите. Не е бил чиновник на посолството. Не е имало прекачване. Това е констативен нотариален акт, който признава права, които към този момент съществуват преди този момент. Нотариусът, на основа на писмени документи, установи дали тези права съществуват, или не “, сподели пред бТВ нотариус Иван Дахтеров, държавният чиновник, издал нотариалният акт за благосъстоятелност на храма на Русия през 1997 година.

„ Представеният документ е от XIX век – крепостен акт от 1898 година Вероятно повода за търсенето на издаване на констативен нотариален акт е последователност – въпреки всичко Царска Русия, по-късно Съюз на съветските социалистически републики, по-късно Руска федерация “, разяснява нотариусът.

„ Като нотариус аз виждам рамките на правото и молбата на клиента. Дали в този момент или тогава – резултатът щеше да е един и същи. Когато пред нотариуса се показа документ, нотариусът не извършва ролята на полиция. Изисква се документите да се показват в оригинал. Няма подобен вид инспекция, тъй като гражданското право допуска доброжелателност и почтеност “, посочи Дахтеров.

„ Придобитото посредством закононарушение не поражда юридически резултат. Ако има корист, в даден миг тя ще е безсмислена “, акцентира нотариусът.

„ С оглед значимостта на парцела и значимостта на проблема не се допуска представянето на погрешни документи. Не се тормозя от инспекция, тъй като още през цялото време ми стана ясно, че въпросът е политически и идват избори. Дали съм аз, или някой различен – няма значение. Казусът е забавен от политическа позиция. Не съм викан от прокуратурата. Интересен ще бъде методът, по който ще бъде извикан. Очаквам инспекция, само че със успокоение. В 30-годишната ми кариера съм имал инспекции, смятам работата си за виновна “, уточни той.

„ Това не е прекачване. А констативен акт на база на права, които съществуват отпреди това. Констативният нотариален акт играе ролята на доказателство досега, в който не се появи друго доказателство за друга благосъстоятелност, противоречащо на този нотариален акт. Тогава той стопира да има такова правно значение. Не съм чул някой да е оспорил с документи “, изясни още нотариус Иван Дахтеров.

Когато стартира тази дискусия, преднамерено се дистанцирах. Нещата са в границите на закона, повтори той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg