Има закон, но нито се извършва контрол, нито се спазва,

...
Има закон, но нито се извършва контрол, нито се спазва,
Коментари Харесай

Иската пълната забрана на пистови мотори в градско с петиция

Има закон, само че нито се прави надзор, нито се съблюдава, акцентират недоволни жители

Абсурдна на пръв взор петиция се върти от няколко дни в интернет пространството. Касае за желанието на група хора пистовите мотори да бъдат неразрешени в градовете поради големия звук, който някои от рейсърите основават. Нещо повече – концепцията е даже и шумни ауспуси също да бъдат недопускани до обитаемоте места.

На първо четене това звучи като невероятно за приемане, няма и законов ред, по който това да бъде осъществено. Но пък акцентира за следващ път проблем, който от години касае жителите на градовете – шумът от този вид МПС-та фактически е доста висок и действително нищо не се прави по въпроса от страна на изпълнителната и законодателната власт. А самите мотористи от време на време напълно преднамерено форсират моторите като че ли точно за да нервират хората. Точно това написа и в петицията.

„ Полицията няма опцията да глоби, гони и хваща тези недобросъвестни водачи, което слага всички останали, които просто желаят да се наспиват нощем, а през деня да разхождат дечица в колички, в една извънредно неизгодна позиция. Забелязва се наклонност потвърдено неприятни водачи да получават двуколесни МПС-та поради опцията да карат с високи скорости, да не съблюдават правила и закони необезпокоявани и даже не преследвани от органите на реда. 

Притежатели на пистови мотори доста бързо схващат, че могат да престъпват всички закони за придвижване по пътищата безнаказано, и наглото и безотговрно шофиране става норма, и част от тяхното всекидневие. Тези хора постоянно са нападателни, инвазивни, а скупчването им на групички не рядко съставлява евентуален спор с останалите участници в придвижването. 

В последно време всичко това ескалира до степен такава, че няма вечер в която да не ни буди форсиране на мотори, а рева от стряскането на съседските деца към този момент е станал норма в съвсем всяко обитаемо място. Положението е нагнетено и към този момент е нетърпимо и поради колите с модифицирани изпускателни системи, които подвигат ненужно доста звук “.

Вносителите се аргументират още, че все още закон има, само че той не се съблюдава. И по тази причина предлагането е този вид транспортни средства да бъдат неразрешени. Към момента тя е натрупала към 700 подписа.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР