Има задържан за убийството на 42 годишния мъж, който беше

...
Има задържан за убийството на 42 годишния мъж, който беше
Коментари Харесай

Има задържан за убийството на издирвания от Търговище

Има арестуван за убийството на 42 годишния мъж, който беше открит мъртъв преди дни след търсене в Търговище.

" Първоначалната наша версия беше, че има неуредени финансови връзки или имуществени сред тях. В следствие се оказа, че в местността, в която е открит автомобила, двамата са имали нелегално оръжие и в същия ден са стреляли с него. Извършителят е създал несъзнателен изстрел по приятеля си, в резултат на който той е умрял ", сподели в NOVA шефът на " Националната полиция " основен комисар Атанас Илков.

" Все отново предстоят доста дейности по следствието, които предстоят. Ще се види тогава дали има предумисъл или е по несъобразителност ", съобщи шефът на " Национална полиция ".

" Към сегашния миг не мога да кажа, че са се занимавали с лихварство. И двамата обаче са престъпно проявени. Убитият е проявен за разпространяване на опиати и телесна щета, а причинителят е за осъществяване на обири ", сподели Илков.

" Извършителят се е опитал да вкара в подвеждане полицията. Казал е, че си е купил противозаконна пушка и с нея може да е се е случил нежелателен случай. Опита се да ни вкара в неверна посока, с цел да ни смени фокуса, само че не съумя ", показа той.

" Има открити две нелегално притежавани оръжие – пушката, открита на местопроизшествието и второ, което е доста остаряло и към този момент негодно. Именно това може и да е повода за произвеждането на изстрел ", призна той.

" Автоматично огнестрелно оръжие от вида на автоматите е довело да гибелта на мъжа ", приключи Илков.

Арестуваният е непосредствен другар и сътрудник на убития. Двамата са престъпно проявени.

В неделя мъжът е разгласен за търсене. В сряда е открит в покрайнините на града с прострелна рана в тила, до него е имало пушка. Има задържан по случая.

Днес Министерство на вътрешните работи и Окръжна прокуратура - Търговище ще дадат брифинг, с цел да се внесе повече изясненост по случая.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР