Има всички предпоставки държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване

...
Има всички предпоставки държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване
Коментари Харесай

Удължават учебната година за някои класове, всички ще завършат присъствено

Има всички предпоставки държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване да бъдат извършени присъствено при съблюдаване на противоепидемичните ограничения. Това сподели във Велико Търново министърът на образованието в оставка Красимир Вълчев.

Той уточни, че въз основата на опита от предходната година, учениците ще бъдат сред 8 и 13 в зала, според от размера на класните стаи, с цел да има разстояние сред тях от метър и половина, с използване на целия комплекс от противоепидемични ограничения.

Учебната година се удължава за децата от първи до шести клас, заяви БНР.

„ Тези 303 учебни заведения, които избраха през декември месец да не учат, да организират планови действия, в този момент ще учат през юни месец, а останалите ще предложат занимания по ползи. Вероятно повече възпитаници ще бъдат на по този начин нареченото обезщетително образование - това е спомагателното образование за превъзмогване на просветителни компликации “.

Според получената информация, предоставена от учителите, засечена и посредством електронните дневници, графикът с тематиките е по-напред по отношение на предходните години. Причината е, че през миналата образователна година не е имало загуба на образователни дни, изключителни ваканции и други фактори поради които дадени тематики не са били преподавани.

Проблем остава успеваемостта на образованието в електронна среда, само че тези дефицити ще бъдат обезщетени, когато децата се върнат в действителните класни стаи, уточни Вълчев.

С присъственото образование на децата от начален стадий, образователната година е била избавена, само че тя е била най-трудна за учениците от прогимназиалния и гимназиалния курс, акцентира той. Най-кратко е било присъственото образование на учениците в огромните градове, където локалните спешни щабове са взели решение за по-ранно затваряне.

Средно 50 % от учениците сред пети и дванайсети клас са били на присъствено образование през тази образователна година. От десети май единствено три класа няма да бъдат на присъствено образование, само че при възстановяване на епидемиологичната обстановка всички възпитаници могат да учат присъствено през юни месец, разяснява той.

Вълчев уточни, че решенията ще се вземат от друго държавно управление, само че изрази оптимизъм, че съгласно предпоставките това е допустимо.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР