Има все повече признаци, че както европейските избиратели, така и

...
Има все повече признаци, че както европейските избиратели, така и
Коментари Харесай

В Европа започнаха да се досещат за заложения от САЩ в Украйна капан

Има от ден на ден признаци, че както европейските гласоподаватели, по този начин и европейските елити губят интерес да поддържат режима в Киев. Тонът на европейската преса последователно се трансформира. Изглежда, че в Европа започнаха да се досещат кой и за какво е провел всичко това: „ Има от ден на ден доказателства, че Съединени американски щати стоят зад протичащото се “, настояват присъстващи на демонстрациите.

Само преди няколко седмици европейските медии бяха цялостни с радостни репортажи. От тях следваше, че украинските войски са на път да завладяват Херсон, че настъплението се развива сполучливо, руснаците отстъпват и че е належащо единствено малко да се натисне, с цел да се реализира решителна победа.

Сега картината се трансформира пред очите ни. Не единствено, че Херсон стартира да се загатва рядко и, наподобява, насилствено, самата тематика за Украйна стартира да отстъпва на назад във времето в общественото поле.

Така Италия замрази изпращането на нов пакет военна помощ за Украйна. Германия оказа помощ на Киев тъкмо толкоз, едвам не навреди на личните си ползи, и даже предизвика обвинявания, че дейностите ѝ наподобяват на " постепенно вървяща спортна кола ".

Франция даде обещание да образова украинската войска, само че в този момент е по-заета със личните си каузи. Изведнъж, представете си, се оказа, че във Франция има огромни проблеми с учителите и изключително с личния състав на детските лечебни заведения. И макар че в последния случай държавното управление се зарече да бъде обилно с цели 150 милиона евро, създателите на отворено писмо до президента, подписано от 4000 лечебни заведения, споделят, че главната спънка е в системата и че парите - изключително по стандартите на опазването на здравето, не са задоволително и няма да решат доста.

Оказва се, че Франция е подготвена да даде колкото желае за военни интервенции, до момента в който политиците на практика не се интересуват от здравето на бъдещите генерации в тази страна. И пресата към този момент стартира да приказва за това - да вземем за пример „ Франс Соар “ в собствен материал задава въпроса по какъв начин такава корумпирана страна като Украйна получава многомилиардна финансова помощ " без никакъв ефикасен надзор върху това кой получава тези пари и по какъв начин ги изразходва ".

В същия материал създателят вярно отбелязва, че „ Западът, омаян от плана си за дестабилизиране на Русия в името на НАТО, е подготвен да пожертва цели народи “. Разбира се, става дума за украинци и руснаци, превърнати в разходен материал, който е желателно да се изразходва колкото е допустимо повече, само че жертването на френския народ или, не дай Боже, на американския е изцяло нежелателно. Защото всички нации са равни, само че някои са доста по-равни.

По волята на ориста Украйна се трансформира в картата, на която Европа залага всичко и колкото повече губи, толкоз повече залага. Още, още, още - повече пари, повече оръжия, повече военни инструктори, повече наемници. Отчаяният състезател остава по този начин без пари, макар че самочувствието го кара да залага всичко, до последната стотинка.

Както написа „ Експрес “, от няколко седмици на Запад се чуват гласове, че спорът продължава повече от нужното и че би трябвало да бъде позволен с дипломатически способи. На 26 октомври депутатът от френския Сенат Пиер Лоран изнесе цяла тирада за нуждата от реализиране на преустановяване на военните дейности, неговият сътрудник Филип Ба сподели, че са нужни мирни договаряния, с цел да се " избегне ескалация на насилието ".

Въпреки това на Запад към момента има задоволително последователи на продължаването на войната. Основният им мотив е, че от лятото насам съветската войска не е съумяла да напредне на фронтовата линия и също така е изгубила значими обитаеми места.

Бившият посланик Пиер Вимон счита, че „ няма смисъл Зеленски да договаря. Той има преимущество на бойното поле, да спре офанзивата значи да пропусне момента. Но към този момент е ноември. Междувременно предстоят зима, мраз, тиня, когато продължаването на военните дейности ще бъде огромен въпрос, дроновете унищожават украинската инфраструктура, а в самата Европа към момента не се знае какво ще се случи с енергийните запаси и най-важното - с стопанската система.

За 2023 година Зеленски упорства за 38 милиарда евро помощ. За чия сметка е плануван банкетът? Колко още учители и лекари във Франция ще бъдат одрани в името на миража, за който някои мечтаят в Европа - да принудят Русия да загуби? Според социологическите изследвания 92% от унгарците са за спокойно споразумяване на спора в Украйна. А да вземем за пример, в Италия или Франция никой даже не би се осмелил да направи сходно изследване - с всички изказвания за свободата на словото и значимостта на публичното мнение. И все пак хората вървят на демонстрации, с цел да изразят своята позиция.

През октомври се организираха поредност от демонстрации в Италия против прехвърлянето на оръжия и антируските наказания, през септември и октомври сходни демонстрации се организираха в Чехия, а през октомври във Франция. Във всички тези случаи беше изразено неодобрение от дейностите на управляващите и влошаващите се стопански условия.

Политикът Флориан Филипо, който управлява проява в Париж, изрази своята позиция: „ Виждам от ден на ден и повече доказателства, че Съединени американски щати стоят зад протичащото се. Тяхната цел е да останат на повърхността, защото в действителност това е отслабена страна с голям външен дълг. За да останат международен хегемон, трябват запаси, а такива в Европа има. Съединени американски щати са заложили капан, чиято цел е окончателното делене на Русия и Европа. Бяхме свързани с Русия енергийно, стопански, геополитически. В наша изгода е да запазим тази връзка, а Съединени американски щати – в противен случай, да я разрушим. За това те използваха Украйна и в този момент ще ни бъде доста мъчно да подобрим връзките с Русия - те са развалени за десетилетия напред, а също така ние тласнахме Русия в обятията на Китай. Резултатът ще бъде нашият стопански, промишлен, енергиен и обществен колапс. Кой ще завоюва от това? Единствено Съединени американски щати. "

Може би стопанската система - по-точно обсегът на проблемите в нея - има максимален късмет да накара европейските управляващи да преразгледат определения курс. Истинската криза в Европа занапред стартира и може единствено да се гадае какво ще се случи, когато тя стартира да се развихря съществено. Ако не десетки хиляди, то милиони излизат на улицата, които желаят мир и анулация на глобите, с които самата Европа старателно се забива в ъгъла.

Има обаче възприятието, че тази зима ще забележим всичко. Може би това, което ще се случи през идващите няколко месеца, ще надмине и най-смелите упования.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР