Има връзка между концентрацията на литий, която приема човек, и

...
Има връзка между концентрацията на литий, която приема човек, и
Коментари Харесай

Литият намалява агресията

Има връзка сред концентрацията на литий, която приема човек, и равнището на експанзия и тревогата. Това потвърждават наблюдения на учени през годините в разнообразни точки от света. Основно литият бил одобряван посредством питейната вода. Експертите са открили, че колкото по-голяма е концентрацията му, толкоз са по-малко закононарушенията в дадения район, написа БГНЕС.
В края на 80-те години на предишния век американските учени са изследвали състава на питейната вода в 27 окръга на Тексас. Анализът посочил, че в местата, в които от чешмите тече вода с по-голямо наличие на литий, самоубийствата, убийствата, грабежите и арестите, свързани с търговия с опиати, са по-малко. Освен това от статистическа позиция разликата е забележителна дори след смяната на гъстотата на популацията.
Направените изводи съответстват с други изследвания, доказващи позитивното влияние на лития върху пациенти с прояви на експанзия или податливост към самоубийство.
През 1994 година учени от Калифорнийския университет потвърдили, че даже единствено 0,4 мг литий дневно усъвършенства доста психическото положение на човек. След четириседмично отнасяне с това вещество на наркомани и хора, склонни към принуждение, те очевидно се успокоили и не проявявали експанзия.
Това значи, че одобряван посредством питейната вода, микроелементът може да въздейства върху равнището на принуждение в дефинира региони или градове.
Десет години по-късно хипотезата е доказана и от японски учени. Те анализирали водата в 18 общини на префектура Оита, след което сравнили данните с броя на самоубийствата в тях.
Оказало се, че даже относително дребна централизация на литий – от 0,7 до 57 микрограма на литър, понижава броя на самоубийствата. Положителният резултат от толкоз дребни дози се изяснява с непрекъснатата приложимост на вода в продължение на доста години.
Подобни изводи са създали и австрийски учени, които обърнали внимание върху обстоятелството, че в 10 региона на страната, където литият във водопроводните тръби е с най-висока централизация, случаите на самоубийства не надвишават 11 на 100 хиляди души. Там, където концентрацията е сериозно ниска, убийствата към този момент са 16.
Установено е също, че микродози от този детайл в питейната вода може да отбрани от Алцхаймер и други форми на деменция.
Проучване на датски учени посочило, че високата централизация на микроелемента понижава заплахата от деменция, до момента в който междинната я усилва.
При централизация на 5,1 - 10 микрограма на литър и при ежедневна приложимост вероятността от старческо малоумие се усилва с 22 % спрямо централизация сред 2 и 5 микрограма. В същото време хора, които пият вода, съдържаща 15 и повече микрограма литий на литър, рискът понижава със 17 %.
Въпреки това учените считат, че да се прибавя литий в питейната вода като профилактика против Алцхаймер е рано и би трябвало да се създадат по-прецизни проучвания по отношение на допустимата централизация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР