Има високо съдържание на фибри Фибрите са изключително важни а

...
Има високо съдържание на фибри Фибрите са изключително важни а
Коментари Харесай

Ще останете шокирани колко са полезни карфиолите за вашите тяло и здраве

Има високо наличие на фибри

Фибрите са извънредно значими а той е доста богат, като 120 грама карфиол носи 10% от дневните потребности. Карфиолът спомага намаляването на и рисковете от разнообразни болести, даже и такива свързани със сърцето.



Добър източник на холин

Холинът играе значима роля във действието на нервната система и метаболизма, като даже може да спомогне и положителната функционалността на паметта. 120 грама карфиол съдържа 11% холин.

Подпомага имунитета
4 зеленчука, които си коства да се ядат сурови
Има зеленчуци, които се повреждат от топлинна обработка при високи температури. Тогава те губят усета си и най-много здравословните си св...
Прочети повече
Изненадващо или не, карфиолът е доста богат на витамин С, като по този начин оказва помощ и на имунитета. Знаем за витамин С, че е добър антиоксидант и е прочут със своите противовъзпалителни резултати.

Има високо наличие на витамин К

В карфиола има огромно количество витамин К, който също е извънредно основен за здравето, тъй като играе значима роля в костния метаболизъм и контролира равнищата на калций в кръвта, както и нейното съсирване. Това значи, че оказва помощ на тялото да се лекува от всевъзможен тип пострадване.

Подпомага отслабването

Благодарение на фибрите в карфиола, той спомага храносмилането и поддържа възприятието на задоволеност, а в 120 гр карфиол има единствено 25 калории.
Ползите от карфиола, за които даже не подозирате
Карфиолът е апетитен зарзават, който може да се подготви по разнообразни способи. Но за неговите изгоди се знае малко. Редовната му консумация...
Прочети повече
Съдържа съвсем всички субстанции, от които имате потребност

Не всички храни са богати на разнообразни хранителни субстанции, за разлика от карфиолът, който съдържа съвсем всички субстанции нужни на тялото. Витамини С и К, фолиева киселина, калий, магнезий, фосфор и тн.

Здравословна опция

Карфиолът е с към 9 пъти по-малко въглехидрати спрямо ориза, само че повече витамини и хранителни субстанции, а това го прави чудесна опция на обичайните зърнени храни. 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР