Има вероятност за нови санкции по глобалния акт Магнитски на

...
Има вероятност за нови санкции по глобалния акт Магнитски на
Коментари Харесай

Асен Василев: Има вероятност за нови санкционирани от САЩ по Магнитски


Има възможност за нови наказания по световния акт " Магнитски " на Съединени американски щати. Това съобщи в отговор на въпрос на БНР служебният финансов министър Асен Василев. Той беше изслушан по тематиката за листата " Магнитски " на закрито съвещание на краткотрайната парламентарна комисия по тематиката.

На 2 юни американското министерство на финансите разгласи, че шестима български жители, измежду които Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков, ще бъдат подложени на финансови наказания поради присъединяване в корупция.

По думите на Асен Василев става дума за вероятно разширение на листата на глобените от Съединени американски щати лица с други български жители. " Американската страна взема тези решения едностранно, тъй че не мога да ви дам никаква спомагателна информация ", сподели Василев, като посочи, че разширението на листата е единствено възможност и не е несъмнено.

От седмици импровизирано в Народното събрание се чуват клюки, че е допустимо някогашни министри да влязат в нов американски лист по " Магнитски ".

Санкциите по закона носят съществени репутационни вреди освен на непосредствено включените в сипсъка лица, само че и на техните контрагенти и изключително на банките, които работят с тях. Финансовите институции могат да отнесят и тежки санкции, в случай че бъдат засечени, че са направили преводи на глобени лица.

Делян Пеевски, Васил Божков и техни някогашни съдружници (например братя Найденови) оповестиха, че са обжалвали в съда следствията от включването си както в истинския американски лист, по този начин и в българското му уголемение. До момента правосъдната процедура е спорна за това какви могат да бъдат действителните последици за глобените физически лица и компании на българска територия.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР