Има вероятност учебната година да бъде отложена до юли, прогнозира

...
Има вероятност учебната година да бъде отложена до юли, прогнозира
Коментари Харесай

Учебната година вероятно ще бъде удължена, смята просветният министър

Има възможност образователната година да бъде отсрочена до юли, предвижда министърът на образованието Красимир Вълчев. Той изясни, че се готвят разновидности за смяна на изпитите за кандидатстване.

" Няма да има наличие, материал в изпитите, който да не е изучаван. Можем да спрем и до края на първия период или малко по-късно. По-важното е сега да забележим какво вършим с вътрешното оценяване, с настоящите оценки.

Във всички случаи ние ще понижим условията за настоящи оценки. Ако би трябвало да имаме две-три седмици най-после - всеки един клас, а освен четвърти и десети - да оформим срочни, годишни оценки.

Много е евентуално да имаме отучване през юни месец, не би трябвало да си вършат родителите проекти, пък тези, които аплайват след седми клас, и през юли месец. Всички сме в изискванията на непредвидимост ", разяснява министър Вълчев.

В телевизионно изявление по-рано през днешния ден министърът уточни, че има три разновидността за отместване на изпитите за кандидатстване след 4-ти и 7-ми клас.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР