Има варианти всички павилиони на ул. Д-р Пискюлиев“ в района

...
Има варианти всички павилиони на ул. Д-р Пискюлиев“ в района
Коментари Харесай

Търсят решение как да запазят павилионите на ул. Д-р Пискюлиев във Варна и след ремонта

Има разновидности всички павилиони на ул. „ Д-р Пискюлиев “ в региона на Централния пазар във Варна да бъдат непокътнати. Това стана ясно на днешното съвещание на ПК „ Собственост и стопанство “, на което съветници разискаха проблема с бъдещето на комерсиалните обекти. Предстои главен ремонт на ул. „ Д-р Пискюлиев “, като планът планува част от павилионите да бъдат отстранени. Проектното предложение обаче може да се преработи и всички павилиони да се запазят, беше изтъкнато в зала „ Пленарна “., оповестиха от пресцентъра на Общината.

Членовете на комисията се сплотиха към мнението, че би трябвало да се откри решение, което в най-голяма степен да удовлетворява всички страни.

От значително значение е да възобновим градската среда, само че и да съхраним работните места на хората. Не по-малко значимо е да чуем гласа на живущите в региона и да подкрепим „ Пазари “ ЕАД, стопанисващо комерсиалните обекти. Евентуалното им унищожаване би се отразило отрицателно на общинското сдружение, което през  последните години загуби няколко пазарни площадки, разясниха съветници. Те са единомислещи, че е належащо да се намерения и за нова организация на придвижването към Централния пазар, тъй като има рискови сектори, създаващи причина за произшествия с пешеходци.

В дневния ред бе включено и предложение за разкриване на процедура по придобиване в благосъстоятелност или за ръководство от страната на неподвижен парцел на ул. „ Йоан Екзарх “ № 8 в централния регион „ Одесос “. Идеята е постройката да бъде превърната в детска градина. В рамките на съвещанието породиха въпроси, на които съветниците не получиха отговори от администрацията, по тази причина беше решено точката да се отсрочи.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР