Има удари по много градове в Украйна, заяви украинското президентство.

...
Има удари по много градове в Украйна, заяви украинското президентство.
Коментари Харесай

Русия с нова серия атаки срещу Украйна заради моста над Крим

Има удари по " доста " градове в Украйна , съобщи украинското президентство. Това се случва ден откакто Москва упрекна Киев за детонацията на Кримския мост .

Три нови гърмежа отекнаха в центъра на Киев , съобщи Асошиейтед прес. Тътен от мощни гърмежи се чу в разнообразни столични региони, оповестиха локални поданици, представени от организацията.

Взривовете са довели до  неуточнен брой починали и ранени . Това съобщи пред украинската телевизия представител на службите за реакция при изключителни обстановки, представен от Ройтерс.

Експлозиите бяха чути от публицисти на АП и наподобява са резултат от ракетни удари.  Според един от публицистите един от снарядите е паднал покрай детска площадка и че от огромен кратер на мястото на удара се издига пушек.

Няколко дървета и пейки наоколо са овъглени от гърмежа, а в региона са пристигнали няколко коли за спешна помощ.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви за гърмежи в централния градски регион Шевченковски. 

Западният украински район Лвов също беше обиден от бомбардировки. Атаките бяха ориентирани към сериозна инфраструктура, в това число енергийни уреди, заяви губернаторът на района.

" Регистрирани са удари по обекти на енергийната инфраструктура в Лвовска област ", съобщи губернаторът Максим Козицки в изказване в Telegram, като прикани жителите да останат на закрито.

За детонации се оповестява в Лвов, Тернопол и Житомир в западната част на Украйна, както и в Днепър в централната част на страната.

Украинският външен министър Дмитрий Кулеба съобщи, че съветските ракетни удари в Украйна демонстрират, че президентът Владимир Путин " е терорист, който приказва с ракети ".

Очевидец, представен от Ройтерс, оповестява, че над здания в центъра на града се вижда да се издига черен дим.

Според украински медии, гърмежи е имало и в редица други градове - Житомир, Днипро и Обухив.

Два гърмежа раздрусаха Киев тази заран след месеци на релативно успокоение в украинската столица, съобщи по-рано Асошиейтед прес. Експлозиите бяха чути от публицисти на АП и наподобява са резултат от ракетни удари.
 
Kyiv, Zhytomyr, Dnipro, Obuhiv, Khmelnytskyi — all cities where explosions have been reported in the last 30 minutes.
— Anastasiia Lapatina (@lapatina_)
 
Kyiv was under attack by Russian this morning, multiple explosions were seen.

Putin said explosion on Crimea bridge was an act of terrorism, what should we call the attack on civilian targets in Kyiv?
— Alex 亚历斯 (@cmhwee)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР