Има толкова много за и против, когато става въпрос за

...
Има толкова много за и против, когато става въпрос за
Коментари Харесай

Не е вярно, че утрото е най-доброто време за тренировки

Има толкоз доста за и срещу, когато става въпрос за трениране, че на човек му е мъчно от време на време кои препоръки да следва и кои да пренебрегва

предлага лист с тези, които заслужават доверие, и такива, на които не би трябвало да обръщате внимание.

Мит №1: най-хубавото време за подготовка е заран
Това несъмнено не е правилно. Най-добрите часове за подготовка са тези, в които се чувствате подготвени за спортуване. Проучванията демонстрират, че няма действителна разлика сред утринните и вечерните тренировки.

Мит №2: най-хубавите извършения за мозъка са пъзели, игри и кръстословици
Те не са единственият метод за развиване на мозъка. Физическите извършения са потребни както за тялото, по този начин и за мозъка. Упражненията, които вършат забързват притока на кръв, са по-добри от часове, прекарани за решение на гатанки. Доказано е, че спортът доста усъвършенства настроението, паметта на индивида и защищава от деменция.

Мит №3: може да пропуснете няколко седмици извършения и отново ще сте във форма
За страдание, това въобще не е правилно. Повечето хора ще изгубят мускулен тонус единствено след едноседмична отмора от подготовка. Така че даже когато постигнете резултатите, към които се стремите, не би трябвало да се отказвате напълно от извършения.

Мит №4: или маратон, или нищо. На дълги дистанции е единственият път.
Не е правилно. Хората, които избират късите дистанции, имат същото положение на сърцето като тези, които бягат маратони. Освен това леките извършения като джогинг или даже вървене са по-добри за тялото. Сърцето и съдовата система могат да се приспособяват към вашите тренировки.

Мит №5: енергийните питиета са превъзходен метод за хидратация по време на подготовка
Енергийните питиета не са нищо повече от захар с вода. Експертите предлагат да пиете чиста вода и да възстановите сила с храна, цялостна с протеини, след подготовка.

Мит №6: бягащата пътека е по-добра от бягането в парка
Бягането на чист въздух и на бягаща пътека не е същото, даже да изминавате едни и същи дистанции. Бягането против вятъра кара доста значима група мускули да работят и се изгарят 10% повече калории, в сравнение с в случай че тичате на бягаща пътека.

Мит № 7: интензивните тренировки ви карат да ядете
Ако в действителност сте гладни след подготовка, това значи, че не спортувате вярно. Всъщност физическите извършения би трябвало да потискат глада. Когато спортуваме, производството на грелин (хормона на глада) се забавя и лептинът се усилва.

Мит № 8: протеиновите питейни заведения са превъзходен сурогат на овесената каша
Протеиновият бар е модифицирана храна, която изисква да се усвоят по-малко калории, тъй че е по-малко потребна. Той може да бъде единствено лека закуска, само че не и заменяне на овесена каша или друга зърнена просвета.

Мит № 9: Йога ще се отърве от болки в гърба
Ако болката е породена от мускулни проблеми, разпъване и някои пози от нея могат да бъдат доста потребни, защото те ще засилят мускулите и е допустимо болката да изчезне. Но в случай че имате по-сериозни проблеми, като херния или изгърбване, тогава йога може да аргументи повече щета, в сравнение с изгода. Във всеки случай се консултирайте с доктор, преди да започнете да вършиме йога.

Мит № 10: бягането поврежда коленете и глезените
Няма доказателства, които да поддържат това неправилно разбиране. Според най-новите изследвания бягането не вреди на краката, а ги прави по-силни и по-малко податливи на пострадвания.

Мит №11: повече време, прекарано във фитнеса, по-добре
Според лекарите най-важното за всяка подготовка е да не прекалявате. Дори в случай че би трябвало да влезете във форма доста бързо, е доста стресиращо за тялото ви да спортувате всеки ден. То се нуждае от време, с цел да се възвърне. Това не значи, че би трябвало да седите у дома през целия ден и да ядете храна от веригите за бързо хранене, само че почивката е също толкоз значима, колкото самите тренировки. И не забравяйте да упражнявате разнообразни мускули в разнообразни модели, с цел да избегнете пострадвания.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР