Има толкова много причини да опитате тази супа и това,

...
Има толкова много причини да опитате тази супа и това,
Коментари Харесай

Портокалово-морковена супа

Има толкоз доста аргументи да опитате тази чорба и това, че е божествено вкусна е единствено една от тях

Необходими Продукти

● моркови - 2 кг, обелени и нарязани на ситно
● лук - 1 приблизително огромна глава, нарязан
● зехтин - 2 супени лъжици
● бульон - 5 чаши пилешки или вода
● кориандър - ½ чаена лъжичка семена от
● кимион - ½ чаена лъжичка
● лимони - ½ чаена лъжичка лимонена кора
● портокал - 1 бр. сок
● кориандър - 1 супена лъжица нарязан свеж
● сол
● черен пипер - на усет
● люта чушка - по избор

Начин на подготвяне

Тази кремсупа се подготвя съвсем като базовите, само че усетът, който се получава, е меко казано неповторим. Смесицата от семена на кимион и кориандър, земната наслада на пресните моркови и най-после, цитрусовите нотки, съчетават всичко дружно в един магически усет.

Като всяко добре приключено ядене, тази портокалово-морковена чорба обгръща множеството от главните вкусови рецептори: тя сладка, пикантна, солена и единствено с едно леко допиране на кисел звън от цитрусовите плодове.

Освен че е елементарно да се направи и е вкусна, ще ви помогне да се чувствате добре, тъй като е цялостна с неща, потребни за здравето. Морковите са заредени с витамин А, който е от решаващо значение за положителното здраве на очите, а освен до момента в който растем, само че и като възрастни също.

Тя може да помогне за попречване на сухота в очите и резервира очите по-здрави с придвижване на възрастта. Витамин С оказва помощ за усилване на имунната система, тъй че в студено време това е извънредно значимо.

И не забравяйте - не икономисвайте от най-здравословната лой в тази рецепта, която е зехтинът. Докато някои витамини, като витамин С, са водоразтворими, има и други, като витамин А, който е мастноразтворим, тъй че би трябвало да имаме потребни мазнини в диетата си, с цел да помогне на тялото си през зимния сезон.

В огромна тенджера загрейте зехтина на междинна температура. Добавете на семената кориандър и кимион и запържете при непрестанно безредие, в продължение на 30 секунди.

Добавете лука и запържете в продължение на 5 минути. Добавете морковите и запържете в продължение на 5 минути. Добавете пилешкият бульон и оставете да заври.

Намалете огъня, покрийте с похлупак и оставете да къкри за към 30-40 минути или до момента в който морковите омекнат. Добавете портокаловия сок и кора от лимон. Добавете ситно нарязано люто чушле по избор.

Пасирайте супата изцяло благодарение на блендер. Подправете със сол и черен пипер на усет.

Разделете супата сред купичките за сервиране, поръсете с свеж кориандър и сервирайте топла.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР