Има толкова много неща, които ни карат да обичаме котките

...
Има толкова много неща, които ни карат да обичаме котките
Коментари Харесай

10 породи котки с големи уши

Има толкоз доста неща, които ни карат да обичаме котките - мъничките им лапички, сладките им муцунки, метода, по който размахват опашки, тихото им щастливо мъркане. И освен това - сигурно листата продължава още и още. Но няма подозрение, че отпред на този лист са сладките им ушички.

Ето кои са 10-те най-известни породи котки с огромни уши, които ще ви накарат да се усмихнете с трогване.

Сфинкс

Ушите му може да не са първото нещо, което забелязвате при тази порода котки без четина, само че огромният им размер единствено прибавя към екзотичния външен тип на Сфинкса.

Корниш Рекс

Докато Сфинксът няма никакви косми по тялото си, козината на котките от породата Корниш Рекс е формирана от извънредно къси извити косми, които още по-добре обрисуват накъдрените им мустаци и издължените им уши.

Девон Рекс

Девън Рекс споделя доста от физическите си характерности с братовчед си, Корниш Рекс. И двете породи имат необикновени козини (въпреки че козината на Девън Рекс е малко по-къдрава от тази на Корниш Рекс), огромни очи и… с извънредно огромни уши, несъмнено.

 Девон рекс има огромни уши

Ориенталска котка

Дали изящната и атлетична ориенталска котка щеше да е малко по-тиха и небъбрива, в случай че нямаше толкоз огромни уши? Уви, едва ли в миналото ще разберем.

Сиамска котка

Сиамките биват два типа: декоративни и обичайни. Когато видите сиамка с клиновидна глава и огромни триъгълни уши, то тогава пред вас стои декаротивната им версия.

Балийска котка

Балийската котка наподобява значително на декоративната сиамка, единствено че е с по-дълга четина и рунтава опашка. И двете породи котки с огромни уши са много шумни и са известни с любознателния си темперамент.

Абисинска котка

Абисинска котка рядко се стопира на едно място. В допълнение към грандиозните си уши, тази котка се слави с характерен външен тип с помощта на бухналата си четина, която й придава тип на дива африканска котка.

 Оцикет

Оцикет

Като приказваме за котки с огромни ушички, които наподобяват като че ли живеят в живата природа, не може да не споменем породата Оцикет. Благодарение на особените си петна по козината си, тази котка наподобява дива, само че в действителност е много игрива и общителна.

Савана

Още една порода с див тип е саваната, която едвам неотдавна (2012 г.) беше приета от Международната котешка асоциация като обособен тип. И макар шарките наподобяващи тази на леопарда, бихте ли могли да си я визиите в саваната, наострила уши в опит да долови звука на приближаваща се плячка?

Сингапура

Дали огромните уши на котката Сингапура са толкоз грамадни или просто наподобява по този начин, тъй като тя е най-малката от домашните породи котки? Не че има чак такова значение - значимото е, че тя е извънредно сладка с тези огромни уши, огромни очи и мъничко тяло.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР