Има тежко противопоставяне в парламента - между реставраторските и реформаторските

...
Има тежко противопоставяне в парламента - между реставраторските и реформаторските
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Аритметиката изисква да се направи компромис

" Има тежко опълчване в Народното събрание - сред реставраторските и реформаторските сили. Аритметиката изисква да се направи компромис ", съобщи пред Българска национална телевизия съпредседателят на Демократична България Атанас Атанасов.

По думите му " Демократична България " е провела среща с акад. Денков и с представители на парламентарната група на " Продължаваме Промяната ".

" Мандатоносител на втория мандат е " Продължаваме промяната ". Мандатът още не е връчен, само че заслужават поздравления за това, че към този момент дефинираха претендент за министър-председател. Обсъждаме целите по програмната декларация, които те имат желание да внесат, откакто получат мандата в Народното събрание и по този метод да търсят поддръжка за държавно управление въз основата на целите, които ще бъдат написани в тази декларация ", сподели Атанасов.

" Ние имаме избрани хрумвания за възстановяване на текста и ще бъдем градивни, както постоянно. В тази декларация не видях текст, който да е обвързван с Изборния кодекс. Това тежко напрежение, което се сътвори към Изборния кодекс и развързването на този възел, изисква по-спокойна конюнктура. В по-спокойна конюнктура би трябвало да се разиска технологията ", добави той. 

Според него има обилие от сигнали от минали избори за злоупотреби с хартията.

" Политическа партия ще преценяват по какъв метод да конструират болшинството, ние сме подготвени да ги подкрепим, песимистичен съм, че Българска социалистическа партия ще влезе в такова болшинство ", разяснява Атанасов.

" Държавата има потребност от политическа непоклатимост, от превъзмогване на политическата рецесия. Има тежко опълчване в Народното събрание сред реставраторските сили и реформаторските сили. Аритметиката изисква да се направи някакъв компромис ", съобщи съпредседателят на Демократична България.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР