Има такова ужасно понятие като семейно проклятие, което се счита

...
Има такова ужасно понятие като семейно проклятие, което се счита
Коментари Харесай

Семейно проклятие: съществува ли и как го обясняват учените 



Има такова извънредно разбиране като фамилно проклинание, което се смята за тип езотерично наказване, блъснало представители на един и същи жанр. Някои имат вяра в такива вълшебен способи за възмездие, други не, само че учените се интересуват от този проблем и откриват някои от неговите аспекти. Съществуват ли фамилни проклятия научно?

Наследствени психологични разстройства

В антични времена едно от общите проклятия в англоезичната просвета се е считало за обладаване от демони. В един миг членовете на едно семейство почнали да виждат или чуват по какъв начин някой незабележим им приказва, подтиквайки ги да вършат ужасни неща във връзка с други хора. Страшната болест се предавала от родители на деца и този жанр се считал за анатемосан от някого.

В края на 20-и век в един от броевете на American Psychiatric Journal е оповестена публикация, обясняваща в детайли сходни феномени, написа russian7. ru. Повечето психологични болести, като биполярно разстройство, шизофренични реакции и епилепсия, са наследствени патологии и даже да не се предават непосредствено от татко на наследник, те постоянно се демонстрират през поколението. В същото време тези болести могат да имат халюциногенен тип, чести са припадъците, по време на които човек се държи несъответстващо и по-късно постоянно не помни личните си дейности.

Междувременно психиатрията като здравна процедура стартира да се оформя едвам в края на 19 век и до този миг сходни прояви на разрушително човешко държание в действителност се възприемат като демонично обладаване. И единствено актуалната просвета потвърди, че това е разследване от заболяване, излъчено на генетично равнище, и също по този начин предложи медикаменти за справяне с разрушителните дейности на пациента.

Психогенетични последствия

Едно от най-известните фамилии, във връзка с които в пресата непрестанно се популяризират клюки за фамилно проклинание, е кланът Кенеди. И би трябвало да се означи, че публицистите имат всички учредения за сходни измислици: през последните повече от половин век шестима Кенеди не са умрели от естествена гибел, без да броим другите членове на фамилията, умряли от алкохолизъм, наркомания или психологични разстройства. Има и избран човек, който публицисти и някои представители на клана Кенеди считат за отговорен за проклятието.

В същото време учени от университета Джон Хопкинс, намиращ се в Балтимор, работещи с доста хора, смятащи себе си за жертви на проклятия, направиха свои лични изводи. Те изследвали случаи на взаимоотношение на наследствеността и околната среда при образуването на междуиндивидуална вариабилност в психическите свойства на хора от един и същи жанр и открили, че генетичната психофизиология и изискванията на развиване в действителност са в положение да упражняват едно и също психосоматично въздействие върху тях. С други думи, членовете на едно и също семейство могат подсъзнателно да развият възприятие за виновност за някой от своите характерни предшественици или родственици, а това има психогенетично унищожителен резултат върху живота и здравето на хората.

Наследствено самоубийство

Хората обичайно отнасят към проклятието на фамилията освен неочакваната преждевременна гибел, психологични болести, алкохолизъм и наркомания, наклонността към които, апропо, може да се преглежда и от позиция на наследствеността. Едно от ужасните фамилни проклятия е самоубийството, което визира и деца, чиито родители са се самоубили.

Не доста от дълго време учени от университета в Питсбърг организираха обширни изследвания на случаи на самоубийство при деца, с цел да схванат по какъв начин малолетните образуват мисли за самоубийство. В продължение на 6 години група психолози и педиатри от университета в Питсбърг следиха група деца (общо 701 деца), чиято възраст не надвишава 10 години. В същото време 60% от децата са имали история на родители, които са се самоубили, и 40% от тези, които в никакъв случай не са имали родственици с сходни проблеми.

По време на цялото изследване откривателите откриха, че 44 от 701 субекта са създали опит за самоубийство преди началото на опита, а 29 деца са създали опит за самоубийство по време на проучването. В същото време съвсем половината от тези малолетни, които са имали самоубийствени родители, не са знаели за опитите им. Но съвсем всички деца, участващи в опита, страдали от чести разстройства на настроението. Според получените статистически данни, субектите, които са имали родители, склонни към самоубийство, са 5 пъти по-склонни да се самоубият, в сравнение с другите малолетни. Учените считат, че склонността към самоубийство се предава по завещание и не е някакво проклинание при раждането, а може да се отрази в генетичните структури, като увреждане или разновидност.

Превод: GlasNews


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР