"Има такъв народ" внасят проект за изменение и допълнение на

...
"Има такъв народ" внасят проект за изменение и допълнение на
Коментари Харесай

Безумно! ИТН иска държавата да финансира медиите

"Има подобен народ " внасят план за изменение и допълнение на Закона за наложителното складиране на печатни и други творби, по силата на който се афишират притежателите на медиите.

Тошко Йорданов обясни, че препоръчаните промени са две:

"Едната е да се извежда се в каре основният редактор в настрана каре и като отговорност. Обяснява се, че като в печатно издание се пусне информация, която е от незнаен създател или с псевдоним, който редакцията не може да откри, отговорността носи основният редактор. "

По думите му по този начин основният редактор, който дава отговор за публицистична политика, ще е в правото си да пусне погрешна информация или да понесе отговорност за написаното.

"Другата значима корекция е медийните издания да не могат да получават държавно финансиране по всевъзможни планове в размер по-голям от 5% от годишния им оборот ", сподели Йорданов. Обосновката е, че прекалено много медии, по думите му, съществуват единствено с помощта на бюджети от страната - да вземем за пример от общините.
Според него голяма част от бюджета на частните национални малките екрани се образува по линия оперативни стратегии, правейки ги подвластни от властта.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР