Има такъв народ ще внесе отново предложението за изплащане веднага

...
Има такъв народ ще внесе отново предложението за изплащане веднага
Коментари Харесай

ИТН твърди за начина на плащане на пътните ремонти

" ИТН " ще внесе още веднъж предлагането за погашение незабавно на 50% от близо 1,2 милиарда лв., дължими от страната към пътния бранш , като в следствие останалите 50% бъдат платени след проверка и глоба на Министерския съвет и финансовия министър. Този вид, въпреки и импортиран от Настимир Ананиев от Политическа партия, бе отритнат в следствие от съдружните им сътрудници , които предложиха и интервенция на Народното събрание в този развой.

Това разгласи на брифинг в коридорите на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов.

Припомняме въпросът - откакто най-вече упорстваха за бързо погашение на 50% от дължимите от страната средства към пътните компании и 100% от парите към фирмите, поставящи маркировка, знаци и така нататък, от партията на Слави Трифонов " среднощно съвещание в четвъртък, като с техните и гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи предлагането не бе признато.

Причината бе смяна в последния миг на въпросното предложение от страна на вносителите от " Продължаваме промяната " останалата част от сумите , с които " виси " страната към пътния бранш не да бъдат плащани със глоба на Министерския съвет след приключването на инспекция от страна на междуведомствена комисия за нарушавания, а след решение на Народното събрание, включително и от антикорупционната комисия в Народното събрание.
 Парламентът не одобри АПИ да заплати на пътните компании
Парламентът не одобри АПИ да заплати на пътните компании

Блокираха обещанието на Кирил Петков да заплати на пътищарите

" Продължаваме промяната " със заповед към Българска социалистическа партия и " Демократична България " на процедура заложиха пътното строителство на това, което се случи в този момент в залата. Блокираха комисиите, започнаха да вкарват нови и нови оферти в зала, започнаха да вършат подмятания, че надали не в това, което те предложиха ние като политическа партия ще имаме някаква финансова полза. Което е неповторима структура на мисълта, почтена единствено за титани ", подигравателен бе Тошко Йорданов.

За да няма никакви подозрения в прозрачността на харчене на обществения запас и в резултат на намеците против Има Такъв Народ за вероятно облагодетелстване от парите за пътища, от партията на Трифонов оферират и да се сътвори специфична парламентарна комисия, която да следи и утвърждава всички заплащания към обособените министерства.

" За да могат всички български жители да са спокойни, че няма злоупотреби. Не знам какви пари има в Министерство на регионалното развитие, само че за министерството на Лорер са дадени 13 милиарда, в Министерството на финансите са харчени едни пари, които никой не знае по какъв начин са били харчени ", аргументира се Йорданов.

След късия брифинг, който свърши без опция за въпроси от медиите, детайлности пред News.bg даде Станислав Балабанов от Има Такъв Народ.

" Бе основан юридически парадокс от Лена Бориславова през Правна комисия посредством към този момент отхвърленото предложение, което е противоконституционно. На процедура с публицистичните ремонти на сътрудничката Лена от последните дни ставаше ясно, че във връзка с районното министерство Народното събрание би трябвало да утвърждава всеки един знак и всяка мантинела, слагане в бъдеще. Например в случай че сред две села би трябвало да сложим знак стоп, това трябваше да го взема решение Народното събрание. А това щеше да забави процедурата и е юридически парадокс ", разясни за какво Има Такъв Народ са дали своят вот " срещу " предлагането в зала в четвъртък.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР