„Има такъв народ“ предпочитат да са господари на мълчанието, очаквах

...
„Има такъв народ“ предпочитат да са господари на мълчанието, очаквах
Коментари Харесай

Петър Курумбашев: „Има такъв народ“ предпочитат да са господари на мълчанието

„ ИТН “ избират да са господари на мълчанието, чаках партията да върне мандата, тъй като с 51 депутати е мъчно да се сформира държавно управление. Това съобщи в „ Тази заран “ Петър Курумбашев, народен представител в 40-о и 41-во Народно заседание от Българска социалистическа партия.

По думите му има заплаха от дълъг интервал на политическа турбулентност и даже след нови избори да не се сформира устойчиво държавно управление. Според него е обикновено водачът на Има Такъв Народ да изиска да се яви на нови избори и да види дали ще получи по-голямо доверие.

„ ИТН “ избират да са господари на мълчанието. До момента това работи, само че е ясно, че този интервал би трябвало да завърши и да се излъчат ясни послания. Това важи и за останалите политически партии “, сподели Курумбашев.

Относно политическата връзка през обществените мрежи, Курумбашев съобщи, че това е неприятна процедура, тъй като по този начин посланията доближават единствено до електората на съответната партия. Според него би трябвало да се внимава с квалификациите по адрес на политическите съперници, тъй като в един идващ миг може да се окаже, че стават сътрудници.

Курумбашев разяснява, че на един възможен иден избор резултатите няма да бъдат доста по-различни. Очаква измененията в Изборния кодекс да дадат опция на повече българи зад граница да гласоподават.

„ Има значение кой ще бъде арбитър на мача. Сега изборите ще бъдат извършени от длъжностен кабинет и Министерство на вътрешните работи няма да може да менажира по този начин процеса в махалата, както го е менажирала до момента. През юни ще се види дали ще има нови партии и дали претендентите за първото място ще се разменят “, уточни той.

Политикът съобщи, че надали Българска социалистическа партия ще предложат държавно управление, в случай че третият мандат отиде при тях.

Целия диалог с Петър Курумбашев вижте във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР