Има такъв народ не се готви за нови предсрочни парламентарни

...
Има такъв народ не се готви за нови предсрочни парламентарни
Коментари Харесай

ИТН са готови отново да влязат в изборни битки

" ИТН " не се готви за нови предварителни парламентарни избори, само че ще вземат участие независимо и не в коалиция, в случай че има такива през пролетта. Това съобщи някогашният ръководител на парламентарната група на " ИТН " (ИТН) Тошко Йорданов на конференция в Българска телеграфна агенция, написа Тя бе проведена от партията, с цел да разясняват неуспеха на " Продължаваме промяната ". Заедно с него участваха още някогашният районен министър Гроздан Караджов и някогашните депутати Филип Станев, Ивайло Вълчев и Пламен Данаилов.

Въпреки че откри конференцията с послание към публицистите " сътрудници ", Тошко Йорданов реши да се скара на медиите за въпросите дали от Има Такъв Народ имат чувство за нови предварителни избори и дали партията на Слави Трифонов ще се яви независимо. " Вътрешните чувства са за един различен човек - Христо Иванов, в реда на нещата е него да питате. Той е с вътрешни чувства ", заяде се Тошко Йорданов. Той изясни и че е благополучен от обстоятелството, че в този момент парламентарно показаните партии не могат да си измият ръцете с Има Такъв Народ, а пък те, в случай че били в Народното събрание, несъмнено отново щяха да са нарочените, че бутат страната към нови избори.

Иначе Тошко Йорданов съобщи, че в случай че в този момент " ИТН " били в Народното събрание, нямало ръководителят да е от ГЕРБ, нямало и да има диалози и вопли към ГЕРБ за поддръжка на държавно управление на малцинството. " Човекът, който арестуваха, в този момент му се молят да си подреди депутатите, с цел да приказват още веднъж ", засегнат е той.

Йорданов уточни, че хартиената бюлетина, която е обект на полемика на второ четене за промени в Изборния кодекс, няма да направи по-честни изборите. Хартията разрешава на ГЕРБ и Движение за права и свободи да си провеждат купени гласове, само че и машините за гласоподаване били опорочени от " Продължаваме промяната ", изострен бе Йорданов. Това, което става в Изборния кодекс, е, че всеки драпа в частта, която може да въздейства и да изкриви един предстоящ избор, счита Тошко Йорданов. Има Такъв Народ в никакъв случай не са имали искания и желали кодове на машините за гласоподаване.

Той добави още, че сега има опити за сделки в Народното събрание сред ГЕРБ и Политическа партия, като двете партии работели в синхрон още по време на четворната коалиция.

Във връзка с напускането на Има Такъв Народ от Ива Митева и Любомир Каримански, Тошко Йорданов посочи, че Ива Митева не е била член на партията, до момента в който Любомир Каримански бил, само че заел пост в страната, за който не разрешава да бъде партийно привързан. Това са свободни хора, които могат да постъпят, както си изискат, изясни той.

Иначе първата тематика на конференцията беше решението на Конституционния съд, което анулира решението парите на пътностроителните компании да се изплатят за осъществени действия едвам след глобата на Народното събрание, както и последствията от решението за повдигането на ветото над РСМ за участието й в Европейския съюз. Именно поради последното Има Такъв Народ напуснаха съдружното ръководство.

В РСМ сега българите са тероризирани в пъти повече, в сравнение с преди повдигането на ветото, а България няма и сопа в ръцете, с цел да дисциплинира ръководещи и съпротива в Република Северна Македония, посочи Тошко Йорданов.

Според някогашния народен представител на Кирил Петков не му пукало за българите в Северна Македония. " Човекът може да е с бяла якичка, да е живял в Канада, да е човек на света, само че не му пука българите в Северна Македония ", сподели Йорданов.

По отношение на влизането на България в Шенген, Йорданов означи, че страната ни е подготвена за Шенгенското пространство, само че няколко страни ни стопират. В момента има обезчестяване на българските ползи, а за други сами си ги предадохме. " Може да мислите всичко за нас, само че най-малко по някои тематики да се споделя истината ", разяснява Тошко Йорданов.

Хубаво е, когато истината излезе нескрито, да се споделя и да се свири, а не да мина просто по този начин, сподели Тошко Йорданов. В момента излиза, че Конституционен съд е ограбил българския народ и е нахранил компаниите на ГЕРБ и Движение за права и свободи. " Ние сме прави ", удовлетворен е Йорданов, който не пропусна да разкритикува и медиите, че не повярвали на Има Такъв Народ.

Бившият вицепремиер и районен министър Гроздан Караджов също е удовлетворен, че истината е излязла нескрито с какви подправени причини се е спъвала работата на Министерство на регионалното развитие.

Другата щета, която нанесло ръководството на Кирил Петков, било със абсурда с медицинските хеликоптери. Според някогашните депутати от Има Такъв Народ Георги Гвоздейков не се е явявал на конкурс, с цел да заеме длъжността началник на Държавния медицински въздухоплавателен оператор. Именно Гвоздейков бил оплескал публичната поръчка за медицинските хеликоптери, съгласно Пламен Данаилов. Припомняме, че поръчката бе спряно, защото единственият претендент, подал документи, само че за оферта с към 20% по-скъпа в сравнение с са заложените преди месеци параметри.

Другият огромен проблем бил за какво Министерство на здравеопазването би трябвало да провежда поръчката, откакто сдружението за хеликоптерите отишло към Министерство на превоза? " Отново има недовиждане и недомисляне ", разяснява Данаилов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР