Има сценарии войната на Русия в Украйна да ескалира и

...
Има сценарии войната на Русия в Украйна да ескалира и
Коментари Харесай

Христо Иванов: Възможно е войната в Украйна да има проекции в други територии

Има сюжети войната на Русия в Украйна да ескалира и да има проекции на други територии - Молодва, Западните Балкани. Това сподели съпредседателят на " Демократича България " Христо Иванов пред Българска национална телевизия, базирайки се на информация от службите.

" Радикално изменена обстановка. Путиновият режим - това не е съветският народ - е във война с целия интернационален ред ", сподели Иванов.

Възможно било проекции на войната да има и на територията на България с " хибридни принадлежности ".

" Решението на тази рецесия преди всичко е какво ще се случи в Украйна. Най-добрият вид е Украйна да успее да я устои, това е най-краткият път към мира. Ако ние допуснем тази експанзия да се окаже реален политически път, това значи, че доста други ще бъдат изкушени да минат по този път ", сподели Иванов.

Той за следващ път разкритикува раздвоеността на българската позиция във връзка с енергетиката, съветската агитация и други Иванов посочи, че тази колебливост би трябвало да се преодолее доста бързо.

" Да затворим всички пробойни в своята способнст да устояваме. Корупцията е голям портал, през който въздействието на Путиновия режим е влизало в България ", съобщи Иванов.

Според него България би трябвало да употребява момента и да скъса коренно със зависимостите си от Русия. Иванов сподели, че е допустимо да се наложи да спрем вноса на газ и нефт, без значение дали ни се желае.

" Може да се окаже, че това е пътят към това да приндуим Пътин да спре. Всяко евро, всеки $, в този момент финансира неговата интервенция в Украйна. Трябва да действаме все едно сме подготвени за такова деяние. Да забележим можем ли да изпозлваме " Турски поток ", с цел да доставаме на себе си гориво ", сподели Иванов.

Той призна, че има разлики сред " Демократична България " и Българска социалистическа партия, само че съгласно него посредством тези разлики се отразява в по-голяма степен общственото мнение.

" Разноликосттта на обединението е късмет и е въпрос на лидерска отговорност да го използваме ", сподели Иванов.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР