Има системен проблем с управлението на държавата. Това управление беше

...
Има системен проблем с управлението на държавата. Това управление беше
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Има системен проблем с управлението на държавата

" Има систематичен проблем с ръководството на страната. Това ръководство беше безредно, неподредено, на моменти лишено от причини. Това постоянно води до неприятен резултат ".

Това разяснява пред БНР политологът проф. Александър Маринов, учител по обществена администрация и ръководител на Стратегическия съвет при президента.

И добави, че работата на новото служебно държавно управление ще бъде затруднена, защото компликациите засягат цялото българско общество.

" Да уточним, че служебното държавно управление има пълномощията на всяко едно постоянно държавно управление. Ограничението е, че няма парламент, който да му гласоподава законовите актове ".

В предаването политологът акцентира, че президентът няма любимци нито измежду партиите, нито измежду политиците.

" Президентът не подлага на критика ГЕРБ, тъй като ГЕРБ са съпротива. Той доста постоянно припомня за нуждата от промяна на модела на ГЕРБ. Но промяната на този модел беше задача на държавното управление, а напредъкът там е миниатюрен. Към опозицията президентът може да има отношение, когато нейните дейности са искрено деструктивни и рискови. Всяка партия си има право на позиция. Както президентът се отнасяше към ГЕРБ, когато управляваха, със същите стандарти в този момент се отнася към към този момент някогашните ръководещи ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР