Има шанс за съставяне на правителство, ако т.нар. партии на

...
Има шанс за съставяне на правителство, ако т.нар. партии на
Коментари Харесай

Харалан Александров: Посланието на ИТН е "няма не искам, няма недей"

Има късмет за сформиране на държавно управление, в случай че така наречен партии на митинга се съгласят да играят по разпоредбите на Трифонов. Посланието на " ИТН " е " няма не желая, няма недей " - разговорът сега наподобява на игра на котка и мишка, като имаме доста ясна роля на принудител и роля на жертва.

Това съобщи в студиото на предаването " Тази заран " общественият антрополог Харалан Александров.

Журналистът Валерия Велева добави, че Има Такъв Народ живее в собствен личен свят и сега не желаят да чуят какво става в профил.

" В момента сме очевидци на неполитическо говорене и неполитическо правене на политика в България. От " ИТН " не желаят да отговорят по кое време се е събрала парламентарната им група, по кое време е бил препоръчан Пламен Николов и по кое време тя е гласувала за него. Това е разрушение на парламентаризма в България ", изясни тя.

Александров добави, че протичащото се сега в действителност е втора или трета фаза на това разрушение.

Политологът Калоян Велчев дефинира партията на Слави Трифонов като " черна кутия ", където никой не знае какво се случва.

" Вчерашният лайф приличаше доста на дейностите на един към този момент някогашен министър председател. В момента господин Трифонов е взел суверена за пленник ", сподели политологът.

Според него даже и да има държавно управление, то няма да бъде такова на смяната, а държавно управление на примирението.

Валерия Велева разгласи кандидат-премиерът Пламен Николов за " извънредно неопитен ", а Велчев дефинира неговата фигура като най-приемливата досега, въпреки и неговата неумелост да крие голям брой опасности за бъдещето на един възможен предстоящ кабинет.

Анализаторите се сплотиха към изказванието, че най-сигурният метод за сформиране на държавно управление е ГЕРБ да " излезе " от парламентарната зала.

" Ако Борисов извади своите депутати, с цел да смъкна кворума, и кабинетът мине с партийна " шашма ", въпреки и в границите на закона, това би било извънредно унизително за Трифонов ", съобщи Велева.

По отношение на състава на проектоправителството на Има Такъв Народ Александров сподели, че логиката на водача на партията и неговите сценаристи и съветници е това да бъде един " тийнейджърски кабинет ", формиран от " млади, неопетнени и неосквернени хора, които не са се докосвали до политиката ", какъвто е и кандидат-премиерът Николов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР