Има сериозен ръст на жертвите на домашно насилие от началото

...
Има сериозен ръст на жертвите на домашно насилие от началото
Коментари Харесай

Полицията: 40 % ръст на жертвите на домашно насилие от началото на годината

Има сериозен растеж на жертвите на домашно принуждение от началото на годината, регистрират от полицията, представени от " Нова телевизия ". Увеличението е с 40 % по отношение на същия интервал предходната година. Но на този декор от ден на ден дами се престрашават да приказват обществено за претърпяното.

По данните на Главна дирекция " Национална полиция " формираните досъдебни производства за домашно принуждение през 2022 година са общо 845 за цялата година. Само за първите шест месеца на 2023 година те са 578. Това демонстрира общо нарастване с близо 40 % на досъдебните производства в цялата страна.

Освен това, за първите шест месеца на тази година издадените заповеди за отбрана са близо 2000. От тях 647 са за непрекъсната и над 1300 за незабавна отбрана. По области по отношение на популацията има най-вече издадени заповеди за незабавна и непрекъсната отбрана в Русе. Следват градовете Силистра и Разград.

Недоверието в системата кара от ден на ден дами, жертви на принуждение, да търсят избавление отвън страната, споделят от фондация " Пулс ". Така техните истории не излизат нескрито.

Най-често формираните производства у нас са за нарушение на ограничаваща заповед, причиняване на телесна щета и закана за ликвидиране, споделят от Национална полиция.

А след случая с Дебора, споделят неправителствени организациите, сигналите за принуждение безусловно валят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР