Има сериозен проблем с назначаването на Мария Павлова за служебен

...
Има сериозен проблем с назначаването на Мария Павлова за служебен
Коментари Харесай

Адвокат: Има сериозен проблем с назначаването на Мария Павлова за министър на правосъдието

Има сериозен проблем с назначението на Мария Павлова за длъжностен министър на правораздаването.

Това съобщи юрист Емил Георгиев от " Правосъдие за всеки ".

Преди това министър Павлова беше заместител на основния прокурор.

" Титуляр е за повторно в служебно държавно управление, беше и заместник-министър. Сякаш е абонирана за поста. В момента тя е заместител – основен прокурор. Беше препоръчана от господин Сарафов. Тя е негово острие. Министерството на правораздаването в този момент би трябвало да допридвижи плана за нов Закон за правосъдната власт, уточни още Георгиев, само че изрази подозрение, че това ще се случи. Той уточни, че " се съмнява в новаторски хъс " на Мария Павлова. Постави под въпрос и " личностния й интегритет ", съобщи юристът.

" Дори имам опасения, че законът може да бъде значително сакат, до момента в който се одобри ", добави той.
Емил Георгиев въпреки всичко регистрира, че сполучливо е минал първият тест за сформиране на служебно държавно управление по нова формула.

" Това е добра препоръка. Тества се едно от промените в Конституцията. При сформирането на служебния кабинет към този момент президентът няма цялостната автономия да избере състава. Той би трябвало да го направи от лист. Господин Главчев одобри да бъде длъжностен министър председател, откри се и състав да кабинета, който беше утвърден от Народното събрание. Преди президентът назначаваше служебния кабинет и по едно и също време с това разпускаше Народно събрание. Сега Народно събрание продължава да работи до избирането на ново. Само в периода на предизборна акция то няма да заседава. Основен претекст за тези промени беше да се попречва поетапното налагане на един тип полупрезидентска или напълно президентска република в избрани интервали ".

Адвокатът утвърждава подаването на сигнал от някогашния министър председател Денков против Сарафов до специфичния прокурор Даниела Талева.

" Трябваше да го направи. До него беше достигнал писмен отчет. Прекалено огромни очаквания се разпореждат на " пъкъл хок " прокурора Талева. За момента тя одобри, че не са налични задоволително данни, с цел да се образува досъдебно произвеждане. Да забележим в този момент по какъв начин ще бъде ", сподели юрист Георгиев.

Георгиев разяснява и изтеклите фотоси в последните дни.

" Върнахме се към едни години, в които следеният теч на информация, която в действителност е следствена, сложена в избран контест от избрани представители на бизнес бранш, които се намира на границата на публицистиката, моделира публичното мнение и се насажда визията, че нещо не е напълно наред. Самият и.д основен прокурор Борислав Сарафов, когато пое поста, сподели че ще скъса с тази процедура, само че няма да съблюдава това свое заричане. Това наличие го има задоволително от дълго време. То се появи в този момент, когато се счупи сглобката. Таймингът е значим ".

Адвокатът проучва вероятността да бъде повдигнато обвиняване на някогашния основен секретар Живко Коцев.

" Той сега е единствено очевидец, само че честа процедура е един очевидец да бъде притеглен като обвинен. Интересно е дали в хода на следствието, което " пъкъл хок " прокурор Талева следва да реализира по отношение на и.д основен прокурор Сарафов, ще излезе информация за срещата с Живко Коцев. Много постоянно прокурорите не взимат своите решения на база на вътрешно разбиране, а въз основата на всякакви срещи и формати. Трябва да има добър климат на съдействие сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Възможно е да е насъбрано напрежение сред тях. Но не изключвам в ход да е и някаква политическа повеля по отстраняването на Живко Коцев ".

Георгиев насочи рецензия към кабинета " Денков- Габриел, че не е придвижен избора на Антикорупционна комисия.

" Законът към този момент е настоящ. Допускам, че не е станало, тъй като не са имали политическа сделка ".
Той счита, че работата на парламентарната комисия за Нотариуса надали ще може да приключи с нещо свястно.

" Скандалът към Живко Коцев и към шефката на митниците идва в огромна степен, с цел да замъгли постигнатото досега от тази анкетна комисия ", съобщи юристът.

" Като виждам кой е вътрешен министър, че е същото управление на ДАНС,че министър на електронното ръководство е човек, който не е прочут с необикновен интегритет към осъществяване на почтени избори, а ЦИК си е все тая, не съм оптимист, че имаме всички институционални предпоставки за осъществяване на почтени избори, които да бъдат възприети от обществото като такива ", уточни още юрист Георгиев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР