Има сближаване на позициите между държавата в лицето на Министерството

...
Има сближаване на позициите между държавата в лицето на Министерството
Коментари Харесай

Държавата и пътните фирми обявиха сближаване на позициите

Има доближаване на позициите сред страната в лицето на Министерството на районното развиване и протестиращите пътни компании, това оповестиха служебният министър Виолета Комитова и ръководителят на управителният съвет на Българска браншова камара " Пътища " Стефан Чайков.

Двамата показаха вяра, че до два дни ще има и финално компромисно решение на казуса с неизплатените средства за поправки и пътно поддържане. Чайков уточни, че най-важното е, че разговорът сред сектора и администрацията е възобновен, и отхвърли да разкрие повече детайлности.

" Когато имаме съглашение на 100%, ще бъдете известени. Във фаза на разговор сме най-сетне. Искаме да стигнем до решение на мира, без присъединяване на медиите ", добави той. Докато вървят договарянията, митингите стопират.

Първата съответна стъпка е започването на заплащането на нефактурираните документи за зимното поддържане предходната година, се разбра още през днешния ден.

До диалозите през днешния ден се стигна макар заканите на министър Комитова, че оттук насетне ще договаря единствено със притежателите на компаниите, а не с медиатори.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР