Има само три фабрики за цигари, които могат да работят

...
Има само три фабрики за цигари, които могат да работят
Коментари Харесай

Ревизоро предлага камери за контрол във фабриките за алкохол

Има единствено три заводи за цигари, които могат да работят легално - Благоевград, Пловдив и Стара Загора, всички останали са незаконни, разяснява пред БНР ръководителят на парламентарната комисия за битка със сивата стопанска система Емил Димитров - Ревизоро.

" Половината произвеждане на легалните заводи за цигари е без бандерол, тъй като е за чужбина . Това не прави автоматизирано цигарите незаконни. Проблемът е, че машините би трябвало да са вписани и да имат лиценз. Това нещо би трябвало да го отстраним ", изясни той.

 Цацаров засегнат, че няма наказуемост за произвеждане на контрабандни цигари
Цацаров засегнат, че няма наказуемост за произвеждане на контрабандни цигари

Незаконните заводи били изцяло самостоятелни

" По отношение на алкохола - обикновено е в този момент " Митницата " да ревизира , в този момент е изкупната акция, в този момент се създава голямото количество алкохол, което след това се осъществя на пазара. Оказва се, че п очти на всички места има спомагателни кранове, от които тече алкохол - не е вода, не е антифриз, не са хладилни сътрудници, а алкохол, който може в големи количества да наводни пазара ", разяснява Димитров.

Според него, няма проблем да има сходни кранове, само че би трябвало да са запечатани . Няма проблем да има обезвъздушители, само че те би трябвало да са в такова техническо положение, че да се подсигурява, че оттова не може да се точи алкохол.

 Ревизоро желае 24-часов надзор във
Ревизоро желае 24-часов надзор във " Винпром Карнобат " или лишаване на лиценза

Това разгласи ръководителят на Комисията за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система

Във връзка с акциите тази седмица с митнически инспекции на няколко склада с открити нарушавания Димитров добави, че " от този миг нататък контролът да бъде подложен на една доста нова основа, регулярно да се прави, в случай че би трябвало камери да вкарат в тези уреди ".

Ревизоро изясни, че както споделят, че не знаят, че би трябвало да разгласят за тези секрети кранчета , на следващия ден ще дойдат да разясняват по какъв начин тези кранчета са им доста нужни, а те даже знаят по какъв начин могат да се създадат, в това число и с пломба .

 Държавата със незабавни законодателни ограничения против контрабандата
Държавата със незабавни законодателни ограничения против контрабандата

Главният прокурор Цацаров е удовлетворен, че настояванията му са чути

Председателят на парламентарната комисия за битка със сивата икономикаочаква желае да чуе мнението на всички сектори .

" Ще ги изслушаме, тъй като мярката на закона не е самоцел. Искаме да е закон, който работи, само че работи против незаконния бизнес , а не да дадем опция за някакъв данъчен, митнически, правосъден или прокурорски произвол върху легална фабрика, тъй като сега е доста елементарно да накажеш легална фабрика, съвсем невероятно е да накажеш незаконна ", добави Емил Димитров - Ревизор.

 Под 5% паднал делът на контрабандните цигари в страната
Под 5% паднал делът на контрабандните цигари в страната

Тези пари десетилетия наред замърсяваха освен политическата среда, призна Борисов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР