Има само една основателна причина проваленият като мениджър Орлин Димитров

...
Има само една основателна причина проваленият като мениджър Орлин Димитров
Коментари Харесай

Истински лъжи! Орлин Димитров е назначен за директор на РЗИ-Враца, за да затвори още една болница, вижте коя е тя

Има единствено една основателна причина проваленият като управител Орлин Димитров да бъде назначен още веднъж за шеф на РЗИ-Враца, откри следствие на организация BulNews.
От самото му завръщане в здравната ревизия обществеността в регионалния град се чуди каква е повода да се стигне до този спорен ход. Почти през ден към него гърмят кавги, които съществено компрометират професионалните му качества и все пак към момента не е уволнен. Защо?
Орлин Димитров няма подготовка в региона на заразните заболявания и епидемиологията и няма никакъв опит за работа в изискванията на пандемия. През цялото време, след предходното му уволняване от РЗИ, не е работил на никое място, а си вземаше болничен като шеф. И по този начин цели 18 месеца! Болничните са представяни в здравната ревизия, като всичките са издадени от МЦ „ Алпико “, с диагноза от региона на лицево – челюстната хирургия. Както е известно, нито в цитирания медицински център, нито пък на друго място във Враца, има експерти по лицево-челюстна хирургия. Дали става въпрос за източване на Национален осигурителен институт? Това е друга тематика.
Истината за настоящето му предопределение е страшна и нека не се окаже факт, че задкулисието към министър Стойчо Кацаров е решило да остави без болница цялостен един град. В общественото пространство има много медийни изказвания, че той е подставено лице на „ Чайкафарма “.
Орлин Димитров пък към този момент е затварял болница. По време на предходния му мандат като шеф на РЗИ той завърши активността на МБАЛ „ Вива медика “ във Враца. Това в действителност беше най-важното му решение, до момента в който беше отпред на инспекцията.
Сега май се приготвя второ такова, само че за надалеч по-голяма болница. Разследване на медията ни откри, че задкулисието желае от него да затвори МБАЛ „ Св. Иван Рилски “ в Козлодуй. Естествено, атомната ни столица няма да остане без лечебно заведение и най-вероятно богати хора са подготвени открият ново. И нищо чудно болничното заведение да се споделя „ Сърце и мозък “, а вложител да се окаже „ Чайкафарма “.
Акционери там са врачанинът Тихомир Каменов и роденият в Бяла Слатина Тони Веков. Веков пък е и в управлението на болница „ Сърце и мозък”. В страната към този момент бяха разкрити сходни лечебни заведения, като техен притежател е „ Търговска лига “. Акционери в нея са Тихомир Каменов и синът му Иван. От голям брой изявления в интернет излиза наяве, че Тихомир Каменов е сериозен предприемач, който живее в Швейцария. В някои публикации даже е наименуван „ Първият здравен олигарх на България”. Тони Веков пък е оперативният мотор на бизнеса у нас. Публична загадка са околните връзки сред Тихомир Каменов и министъра на опазването на здравето Стойчо Кацаров /снимката отдолу/.
Какво се случва сега? От назначението на Орлин Димитров за шеф стартират тежки инспекции на болничното заведение в Козлодуй. Почти всеки ден инспектори пътуват от Враца до крайречния град, с цел да пишат актове за нарушавания. В самата болница има цели отделения, които съществуват, само че съвсем не реализират активност, като ОАИЛ и ХО, да вземем за пример. Ако не е финансовата поддръжка на Общината и изключително на АЕЦ „ Козлодуй “, тя от дълго време да е починала.
Пръв асистент на Орлин Димитров в заверата за закриването на болничното заведение е нейният шеф Момчил Иванов. В резултат на неговото „ умело “ ръководство, лекарите и личният състав не са получавали заплати от август и някои от тях към този момент си търсят нова работа. Малко е необичайно, че по едно и също време с това доктор Момчил Иванов е шеф на още една болница – частната МБАЛ „ Света Параскева “ в Плевен, както е видно от комерсиалния указател. Може би натовареността му там е повода да се е появявал единствено няколко пъти от назначението си в Козлодуй.
Настървен шеф на РЗИ, който изпраща ориентирани инспекции и небрежен шеф на лечебно заведение са идеалната композиция за неотдавнашен край. Ако към това прибавим и подвластен министър, нещата наподобяват предрешени.
Билетите за кино към този момент закупени, пуканките са раздадени и всички сме в очакване да разберем какво са ни подготвили сценаристите от „ Чайкафарма “…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР