Има съмнения за реалната възраст на сириеца, шофирал автобуса с

...
Има съмнения за реалната възраст на сириеца, шофирал автобуса с
Коментари Харесай

15-годишният Омар нападнал с други сирийци служители в центъра в Харманли, използвали пръчки, ножове и лопати


Има подозрения за действителната възраст на сириеца, карал рейса с мигранти и упрекнат за случая, при който починаха двама служители на реда в Бургас. Предстои изясняване на обективната истина.

Това сподели пред публицисти в Бургас окръжният прокурор  Димитър Узунов, представен от Българска телеграфна агенция. Той уточни, че през днешния ден при него е пристигнала информация, която повдига въпроси по отношение на същинската възраст на обвинения Омар А. На брифинг в Бургас през вчерашния ден бе посочено, че същият е малолетен. " Има подозрение във възрастта, тъй като според предоставената информация има известно несъгласие сред данните, които са подадени от Държавната организация за бежанците и една дата, която е посочена в самата характеристична информация. Не знам дали се касае за някаква техническа неточност, някакво противоречие. Това следва детайлно да бъде тествано, да забележим дали е неточност или се касае за друга рождена дата ", сподели прокурорът. Той съобщи, че разминаването в документите е с години.

Наказанието на обвинения сириец ще бъде фрапантно променено, в случай че се окаже, че е пълновръстен, показаха от прокуратурата. Предстоят голям брой дейности по следствието, назначение на експертизи. На въпрос дали ще бъде назначена ДНК експертиза за определяне на възрастта на обвинения, прокурорът сподели, че са дадени инструкции и в тази тенденция. 

Днес обвиненият бе доведен в съда в Бургас, където бе гледана мярката му за неотклонение " задържане под стража ". Служебният му бранител сподели, че клиентът му е с записана рождена дата, която той самият е показал, когато дошъл преди една година в страната ни и съобщи, че все още няма документ, от който да се откри каква е тъкмо неговата възраст. 

Сириецът твърдеше в залата, че се е опитал да спре рейса, когато е видял полицейският автомобил. По думите му натиснал е спирачки, само че те отказали. " Дали това е по този начин, ще откри тройната експертиза. Внимателният прочит на очевидците в рейса и чиновниците на " Гранична полиция " изрично опровергават изказванието на обвинения, че се е опитал да спре. Установено е противоположното - че е ускорил преди удара с патрулния автомобил, което значи предумисъл ", споделиха от прокуратурата.

 

Адвокатът сподели, че след злополуката, Омар А. хванал такси, което го отвело до железопътната гара в Бургас. Качил се във трен. Искал е да се върне в бежанския център в Харманли, само че простъпка слязъл в Първомай, където е хванат. Омар А. е споделил на служебния си юрист, че уредникът на трафика с незаконни мигранти е турски жител.  

От информация от бежански център в Харманли излиза наяве, че обвиненият два пъти е напускал центъра, без да уведоми. Същият е взел участие в спор с други сирийци и чиновници от центъра поради нерегламентирана продажба на цигари. Сирийците употребявали пръчки, ножове и лопати против чиновниците.

Припомняме, двама служители на реда починаха преди дни при драматичен случай в Бургас, когато служебният им автомобил бе ударен от рейс, в който са пътували мигранти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР